Trabzonsporlu Uğurcan Çakır, açıklamalarda bulundu! Transfer...

Ali Bozkurt
30.05.2022 - 21:37 | Son Güncellenme: 30.05.2022 - 21:46

Trabzonspor'un Süper Lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan takım kaptanı Uğurcan Çakır, tarihi sezonu bireysel gelişim ekibi eğitmenleriyle değerlendirdi.

Trabzonsporlu Uğurcan Çakır, açıklamalarda bulundu! Transfer...

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor'un genç kalecisi Uğurcan Çakır, tarihi sezonu bireysel gelişim ekibi eğitmenleriyle değerlendirdi. Çakır'ın açıklamalarından sonra ise bireysel gelişim ekibi eğitmenleri de genç kaleci hakkında yorumlarda bulundu. İşte açıklamalar...

''Başarı tek başına gelmiyor''

Bu sezon çok büyük bir iş başardıklarını belirten milli kaleci; uzun ve zorlu maç trafiğinde özel çalışmaların önemine değindi. Tarihi başarıda takım çalışmalarının yanı sıra bireysel olarak da çok katkı aldığının altını çizen Uğurcan "Destek ekibim de ailemin bir parçası gibi. Başarı tek başına gelmiyor, profesyonel olarak sadece olumsuzluklarda değil olumlu durumlarda da dengeli ve istikrarlı olmak gerekiyor. Tutkuyla çalışmak ve her anlamda gelişimi aramak sporcular için olmazsa olmaz" ifadelerini kullandı.

''Tarihi başarıdan dolayı...''

Uğurcan ile 3. sezonu geride bıraktıklarını belirten Elit Sporcu Gelişim Direktörü Burak Uçar, "Tarihi başarıdan dolayı tüm Trabzonspor camiasını tebrik ediyorum. Bireysel çalışmaların öneminin farkında olan ve sezon içinde daha iyi performans için her zaman destek aldığımız Abdullah Avcı ve Yaşar Çevikel Hocalarımız başta olmak üzere tüm teknik ekibe de ayrıca teşekkür etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Uğurcan'ın hem takım arkadaşlarının hem de rakiplerinin saygısını kazanan bir isim olduğunu vurgulayan Uçar; " Uğurcan, profesyonel desteğin önemini her zaman biliyordu ve çalışmalarını aynı konsantrasyon ve istikrarla sürdürdü. Ailesi de her zaman onu destekledi. Baskıyla baş etmek, zorlukları aşmak, zirveye çıkmak ve orada kalmak gerçekten kolay değil, Uğurcan'ın başarısının detayları yakın zamanda izleyiciyle buluşacak, orada aşılan zorlukları daha net görebileceğiz" dedi.

''Liderlik gösterdi''

Trabzonspor için harika bir sezon olduğunu belirten İletişim Eğitmeni Şehzan Seçen de, "Uğurcan çok iyi bir liderlik örneği gösterdi. Kaptan olarak kendini ifade etme becerisi ve arkadaşlarıyla kurduğu bağ çok değerliydi. Gerek saha içinde gerekse saha dışında en önemli özelliklerinden biri liderlik yeteneği oldu, sporcu kimliği açısından çok gelişim gösterdiği bir sezonu geride bıraktık" ifadelerini kullandı.

''Sahaya yansıttı''

Tarihi başarıya tanıklık etmenin çok büyük keyif olduğunu belirten Prof. Dr. İlhan Adiloğulları ise "Psikolojik performans açısından Uğurcan çok başarılı bir sezon geçirdi. Kritik maçlarda özellikle özgüven anlamında çok iyi performans sergiledi.  Hedef belirleme ve hedef bağlılığı konusunda da aldığı eğitimlerin karşılığını sahaya yansıttı. Bunların yanı sıra neredeyse maçların tamamında odaklanma anlamında büyük gelişim gösterdi. Olumlu tutumuyla süreçten ayrılmaması, hata sonrası yeniden olumlu duruma dönmesi performansına doğrudan etki etti." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler