"Hiç istemem" dedi, başına geldi! Terim...

29.06.2020 - 08:59 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 09:26

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının gerisine düşen Galatasaray'da teknik patron Fatih Terim, koronavirüs salgını sebebiyle verilen arada sakatlıklarla ilgili konuşmuştu. Terim, bugün sıkça gündeme getirilen sakatlıklar konusunda neler söyledi? Terim'in hiç istemediği şey başına geldi.

"Hiç istemem" dedi, başına geldi! Terim...

DETAY HABER - AJANSSPOR

Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, matematiksel olarak şampiyonluk iddiasını devam ettirse de kalan son 5 haftaya lider Başakşehir'in 8 puan gerisinde girildi. Fatih Terim'in hiç istemediği şey başına geldi! Terim, Nisan ayında verdiği bir röportajda sakatlıklar konusunda dikkat çeken sözlere imza atmıştı. Terim, sakatlıklar için ne demişti? Bugünlerde neler söylüyor? İşte detaylar...

Fatih Terim'in hiç istemediği şey başına geldi

Koronavirüs salgını sebebiyle lige verilen zorunlu arayı en iyi şekilde geçirmek hedefinde olduklarını bundan yaklaşık 2 ay önce anlatan Galatasaray'da teknik patron Fatih Terim, 20 Nisan 2020 tarihinde Milliyet Gazetesi'ne bir açıklama yapmıştı.

Fatih Terim: "Hiç istemem ama sakatlanan sakatlanacak"

Fatih Terim, sakatlıklar konusunda herhangi bir tedirginlik yaşayıp yaşamadıkları sorusuna yanıt vermişti.

Terim, "Sakatlık riski elbette var. Zaten bunun garantisi yok. Şartlar böyle... Futbol ailesinin içinde kim varsa, itiraz yok, bahane üretmek yok, asla şikayet yok. Öyle -bir dakika, hop ne oluyor- deme zamanı değil... Çıkıp oynayacağız. Mevcut şartlarda en iyisini yapmaya çalışacağız. Hiç dilemem, hiç istemem ama sakatlanan da sakatlanacak. Yapacak bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

"Kurallara uymak zorundayız" ifadeleri...

Ayrıca Fatih Terim, kurallara uymak zorunda olduklarına dikkati çekerek, "Bu işin ideali yok. Mevcut şartlar en ideali... Hepimiz uyacağız. Devlet ne diyor, bakanlık ne diyor, Bilim Kurulu ne diyor, TFF ne düşünüyor? Bunlara uymak ve dikkate almak zorundayız" demişti.

Deplasman maçları için ne demişti?

Galatasaray'da kimler eksikler listesinde?

Galatasaray'da Marcao sezonu kapattı, Luyindama'ya lisans çıkarılmadı. Son haftalarda ise eksikler arttı. Mariano gördüğü sarı kart, Ahmet Çalık da Gaziantep FK maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle cezalı duruma düşmüştü. Rizespor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle de Adem Büyük eksikler listesinde.

Sakatlıklar Galatasaray'ı sıkıntıya soktu

Galatasaray'da Rizespor maçında Muslera ve Andone ağır şekildee sakatlanmıştı. Radamel Falcao da Gaziantep FK maçı sonrası sakatlar kervanına eklenmişti. Başakşehir ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta ise Lemina ile Linnes sakatlandı.

Lemina ile Falcao'nun Trabzonspor maçında oynayıp oynayamayacağı bugün netleşecek. Zorlu maçta, Muslera, Andone, Adem Büyük, Marcao, Luyindama gibi isimler de takımını Trabzonspor karşısında yalnız bırakacak.

Senin için hazırladığımız haberler