Hiç sahaya inmeden fikir üretmek çok başka bir şey!

28.05.2020 - 18:24 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 18:28

Hiç sahaya inmeden fikir üretmek çok başka bir şey!


Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. TFF'nin ligleri başlatma kararı doğru mu? TFF'nin açıkladığı protokollere uymak mümkün mü? Küme düşme hattındaki takımların açıklamaları hakkında ne düşünüyor? Hikmet Karaman, tüm bu soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Küme düşme hattındaki takımların açıklamaları doğru değildi!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Küme düşmemeye oynayan takımların açıklamaları doğru değildi. Biz bu isteğimizi halka istediğimiz gibi anlatamayız. Böyle bir istek olumlu karşılık bulmaz. Ligler 12'sinde başlayacak. Bu işleri sahada yaşayan insanlar gerçekçi bir dille anlatmalı." şeklinde konuştu.

Bu kurallara kaç takım uyabilir?

Hikmet Karaman, TFF'nin açıkladığı protokollere alt lig takımlarının uymasının zor olduğunu söyledi. Karaman, "Sahada yapılan komutanlık ile masa başı komutanlığı farklı işler. Ben evdeyken liglerin oynanmaması gerektiğini düşünüyordum çünkü izlediğim haberler beni tedirgin ediyordu. Evdeyken sahada çalışmanın mümkün olmadığını düşünüyordum. İlk açıklama geldikten sonra sahaya indik. Komutanlar sahaya indi. Kurallara uyduğunuzda %100 önlem alamıyorsunuz. Bu kurallara kaç takım uyabilir?" dedi.

Testlerimiz pozitif çıkarsa ne olacak?

Hikmet Karaman son olarak çıkan pozitif vakalardan sonra motivasyonlarının azaldığını söyledi. Karaman, "Testler negatif çıktıktan sonra bir sorun yok. Pozitif vakaya rastladıktan sonra antrenmanlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Hiç sahaya inmeden fikir üretmek çok başka bir şey. Sahaya indiğimizde 3'e bölünmüş bir oyuncu grubu gördük. Bu durum takımın antrenman yapma motivasyonunu bozuyor. TFF zaten biziz. Sahadakiler düşüncelerini TFF'ye yol gösterecek şekilde açıklamalı. Biz 3. testimizi yaptık ve sonuçlarını bekliyoruz. Bu testler pozitif çıkarsa ne olacak?" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler