Hidayet Türkoğlu: Federasyon olarak kulüplerimizi desteklemeye çalışıyoruz

06.06.2018 - 22:05 | Son Güncellenme: 07.06.2018 - 01:05


TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sports TV'de "Baskerbol Gecesi"ne konuk oldu. 
 
 
Murat Özyer ve Ümit Avcı'nın sorularını yanıtlayan Türkoğlu'ndan pasajlar...
 
* Yabancı konusu: Son 3 sezon kulüplerin Avrupa başarısı arttı, bundan da gurur duyuyoruz ama yerliler için de bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda farklı uygulama olacağı kesin. Önümüzdeki günlerde kulüplerle 19 veya 21 Haziran'da bir karar vermiş olacağız. 3 yıllık kararı açıklayacağız. Yerliler de fırsat verildiğinde iyi değerlendirmeli.

* BGL: Çok iyi bir organizasyon oldu, faydasını göreceğiz. İleride farklı kategorilerde farklı organizasyonlar da olacak. Oyuncu havuzunu genişletmemiz lazım. 

* Abdi İpekçi: Türkiye'de oynarken en büyük başarılarımı o salonda kazandım. O salonu yıkmak bana da ağır geldi ama bir merkeze ihtiyacımız olduğunu belirledik. Oyuncu geliştirme, altyapı organizasyonu, 10 bin kişilik modern bir salon, 120 odalı otel, toplantı salonları için bir komplekse ihtiyacımız vardı. Orası bir yaşam alanı olacak, insanları maçların dışında da çekeceğiz. Antrenman yapmak isteyen oyunculara tesis açık olacak.

* Başkanı değişen kulüpler: Galatasaray umarım futbola verdiği desteği basketbola da verir ve zirveyi hedefleyen iyi bir takım kurar. Aziz Yıldırım'ı çok sever ve sayarım. Basketbol ve diğer amatör branşlara çok şey kattı. Ali Koç'a da yeni görevinde başarılar diliyorum. 

* Mali kriterler: Kulüplere pazarlama, organizasyon, iletişim birimleri açısından destek veriyoruz. Sponsorlar konusunda da kulüplerimizin yanındayız. Mali kriterler mutlaka gelecek sezondan itibaren getirilecek, bunu kulüpler de istiyor. Yaptırımları önümüzdeki sezondan itibaren başlatabilir miyiz, belli değil ama bir yerden başlamak lazım.  

* Banvit: Çok büyük işler yaptılar ve altyapı konusunda örnek oldular. Kulübün yeni sahipleriyle bir araya gelip gelecek sezondan sonrası için ne planları olduğunu konuşmak istiyiyorum.

* Milli Takım: Maçları farklı illerde oynama kararı aldık. Bursa'dan sonra Ankara'da da çok güzel atmosfer olacağına inanıyorum. Ufuk Hoca ve ekibini destekliyoruz. Cedi ile Furkan da kadroda olacak ve inşallah Ankara'da ikide iki yapacağız. 

* Wilbekin: Bu sene inanılmaz performans sergiledi. Ali (Bobby Dixon) de çok saygı duyduğum bir karakter. Scottie Wilbekin'in Türklük işlemleri yakında bitiyor. İki devşirme alarak sakatlığa karşı önlem aldık. Kimi kadroya alacağına Ufuk Hoca karar verir.

* Yayın ihalesi: İyi gidiyoruz, biriyle anlaşma noktasındayız. Kadınlarımızı da buna dahil ediyoruz. Yapacağımız anlaşmada Tahincioğlu BSL ve Bilyoner.com KBL olacak. (Basketfaul)

Senin için hazırladığımız haberler