Hidayet Türkoğlu: 'İnşallah bir takımımız finale çıkacak ve şampiyon olacak'

02.05.2019 - 01:02 | Son Güncellenme: 01.05.2019 - 22:03

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, THY Euroleague'de çeyrek final serisi 5'inci ve son maçında temsilcimiz Anadolu Efes'in Barcelona'yı 80-71 yenerek Final-Four'a kaldığı karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Hidayet Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

Duygularımı nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Buranın formasını terletmiş biri olarak, bu kadar yatırım yapılmış ve bu başarıları elde etmiş bir kulübün sizi mutlu etmesi gibi bizi de çok mutlu ediyor. O yüzden başta Tuncay Bey ve Özilhan ailesini kutlamak istiyorum. Uzun yıllardır Türk basketboluna inanılmaz derecede destek oluyorlar. Sonunda böyle bir başarı elde etmeleri bizi çok mutlu etti. Biz Basketbol Federasyonu olarak bizim ligimizi Avrupa'nın en iyi ligi olarak gösteriyoruz. Bu başarılar da bunun gerçekten öyle olduğunu kanıtlıyor. Bu başarı onların. Biz her zaman kulüplerimizin yanındayız. İlk defa iki Türk takımı Final-Four'da yarı finalde.

Fenerbahçe Beko'yu da buradan tekrar tebrik etmek istiyorum. İki takımımıza da başarılar diliyorum. Tüm basketbolseverlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu tip atmosferler salon dolduğu zaman daha güzel oluyor. Basketbola sahip çıkan tüm taraftarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Umarım yıl boyunca devam eder. 

Anadolu Efes her zaman benim evimdi, bağlarımız hiçbir zaman kopmadı. Diğer taraftar şimdi yönetici konumundayız. Büyük çerçeveyi görmemiz gerekiyor. Türk basketbolunu daha iyi bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Buradaki başarı kulüplerimizindir. Anadolu Efes'indir, Fenerbahçe Beko'nundur. Buranın eski bir sporcusu olarak iki takımımızı da burada görmek beni çok gururlandırdı. İnşallah bir takımımız finale çıkacak ve şampiyon olacak. Bu başarı bu arkadaşların. Onları tebrik ederim.

Senin için hazırladığımız haberler