Basketbol | Erman Kunter'den Hidayet Türkoğlu'na sert sözler: Danışmanlara verdiği maaşla lig yönetilir

30.10.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 30.10.2021 - 15:39

Son dakika basketbol haberleri... TBF Başkan adayı Erman Kunter, açıklamalarda bulundu. Kunter, Hidayet Türkoğlu ile ilgili de konuştu. İşte detaylar...

Basketbol | Erman Kunter'den Hidayet Türkoğlu'na sert sözler: Danışmanlara verdiği maaşla lig yönetilir

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 4 Kasım'da yeni başkanını seçiyor.  Şu anki başkan Hidayet Türkoğlu'nun yanı sıra Harun Erdenay ve Erman Kunter koltuğa oturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim öncesi başkan adaylarından Erman Kunter, Sözcü Gazetesi'nden Devrim Demirel'in sorularını yanıtladı. TBF'deki en büyük sorunun savurganlık ve şeffaflık bulunmaması olduğunu belirten Erman Kunter, "Bölgesel ligleri döndürebilecek rakam, bir danışmana maaş olarak ödeniyor" dedi. Kunter'e sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

"1 haftamız daha olsaydı..."

- Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Erman Kunter: Çok ümitliyiz. Kendimizi kazanmaya yakın görüyoruz. 6 haftalık dar bir periyotta çalışıldı. Mevcut başkan 5 yıldır görevde, işin içinde. Harun Erdenay da uzun süredir hazırlık yapıyordu, delegeleri tanımaları anlamında da. 1 haftamız daha olsaydı iyi olurdu.

"Özel uçak değil tarifeli uçakla gidiyoruz"

- Nedir farkınız diğer adaylardan?

EK:  Biz özel uçaklarla delege ziyaretine gitmiyoruz. Öyle yapıldığını duyuyoruz, biliyoruz. Tarifeli uçakla elbette zor oluyor ama sonuçta her yere yetiştik! Yüzde 85-90 delege ile bire bir temas ettik. 1 gün içinde bütün bir bölgeyi geziyoruz.

"Liyakat, şeffaflık ve katılımcılık yok"

- Bu süreçte rahatsız olduğunuz neler var?

EK: İlk günden bu yana ‘Liyakat, şeffaflık, katılımcılık' diyoruz. Bunu diğer iki adaydan henüz duymadım. Bunlar evrensel değerler. Bütün dünya şu anda şeffaf. Bugün Japonya'da ya da Finlandiya'da başbakan 100 Dolar'ın hesabını veremeyince istifa ediyor. Liyakata gelince… 3'e 3 milli takım kuruldu. En basit örnek orada!

"Danışmana ligleri döndürecek rakam ödeniyor"

- Şeffaflık konusu…

EK: Şu anda yok. Hangi sponsor ne vermiş, kim ne almış? Lig hakları kaça satılmış? Hiçbir şey bilmiyoruz. Bölgesel ligleri döndürebilecek rakam, bir danışmana maaş olarak ödeniyor! Savurganlık var.

"Yöneticiler formaları kendi evinde yıkıyor"

- Alt liglerdeki kulüpler çok sıkıntılı…

EK: Anadolu'da takımların deplasmana gitmek için 2 bin Lira'sı bile yok! Nalburdan, kuruyemişçiden para alıyorlar. O şekilde takımı deplasmana götürüyor. Formayı eşine dostuna yaptırıyor. Yöneticiler bundan 40 sene önce olduğu gibi formaları kendi evinde yıkatıyor. İstanbul'da bile yerel yönetimlerin otobüs tahsis ettiği kulüpler var.

"Belgrad'a özel uçakla gidiliyor! Makam aracı önden gönderiliyor"

- Savurganlıkçok tartışılıyor…

EK: Danışmanlara telaffuz etmek istemediğim rakamlar ödeniyor. Belgrad'a özel uçakla gidiliyor. Makam aracı önden gönderiliyor! Bu artık savurganlığın sonu. Savurganlığı kaldırsak alt liglerdeki kulüplerin mali açıdan tüm derdi bitecek.

"Altyapıyı kuruttular"

- Altyapıda sıkıntı çok…

EK: Altyapıyı kuruttular. Kulüpler muhatap bulamamaktan şikayetçi. İstanbul'da bile altyapı kulüpleri bu sorunu yaşıyor. ‘Başsız tavuk gibi dolaşıyoruz' diyorlar. Basketbol 28-29 ilde toplanmış. Diğer yerler kurumuş. Sosyal sorumluluk projesi kalmamış. Adamına göre bir yere 10 top diğer yere 50 top veriliyor. Bizde öyle bir şey olmayacak. Biz kutuplaştırıcı değiliz. Dünya görüşü ne olursa olsun biz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Birleştirici olmaya çalışıyoruz.

"Fotoğraf çektirmek istemiyorlar"

- Size yaklaşım nasıl?

EK: Sıcak karşılanıyoruz ama çekingenlik de var. Bize yakın olduğunu bildiğimiz insanlar fotoğraf çektirmek istemiyor.

Senin için hazırladığımız haberler