Hidayet Türkoğlu'ndan Anadolu Efes yorumu: "Hak ederek..."

07.06.2021 - 23:43 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 23:46

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes'in şampiyonluğundan sonra açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Hidayet Türkoğlu'ndan Anadolu Efes yorumu: "Hak ederek..."

AJANSSPOR - HABER

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes’in Fenerbahçe’yi geçerek ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın en büyük kupasının tekrar Türkiye'ye gelmesinin çok gururlandırdığını ifade eden Başkan Türkoğlu, "2017’de Fenerbahçe ile gelmişti, bu sene Anadolu Efes ile geldi. Güzel bir basketbolla, hak ederek kupayı aldılar. Bu anlamda ülkemize bu tarz anlamlı kupaları kazandıran tüm kulüplerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Galatasaray ile Darüşşafaka, Eurocup’ı kazanmıştı." şeklinde konuştu.

"Bunu tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz..."

Kulüplerin Avrupa'daki başarılarının Milli Takım'a nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Türkoğlu, "Yapmış olduğumuz yabancı kuralıyla bu sene Türk oyuncularımızın oynama süreleri arttı. Önümüzdeki günlerde de bunu tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. İnanıyorum ki bunlar olumlu anlamda milli takımımıza yansıyacaktır. Bu arkadaşlarımızın her ne kadar kendi takımlarında süre almaları, orada tecrübe edinmeleri ki burada Sertaç örneği var. Euroleague’de, Final-Four’da çok güzel performans sergiledi. İnanıyorum ki Milli Takım’da da aynı şeyi sürdürecektir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler