Hikmet Karaman: Cocu faktörü, F.Bahçe'nin tur şansını artırıyor

14.08.2018 - 19:30 | Son Güncellenme: 14.08.2018 - 16:31

Tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman, Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda bu gece Benfica'yı konuk edecek Fenerbahçe'nin tur şansını Skorer'e değerlendirdi. Barış Alıcı'ya ayrı bir parantez açan Karaman, "İlk maçında müthiş buldum. Ali Koç'u transferden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bu gece 1-0'ın rövanşında Benfica'yı konuk edecek. Temsilcimiz, rakibini eleyerek Devler Ligi yolunda büyük bir adım atmak istiyor.

Türk futbolunun deneyimli teknik direktörü Hikmet Karaman, kritik mücadele öncesi Skorer'e turun şifrelerini verdi.

F.Bahçe Teknik Direktörü Cocu'nun ilk 2 resmi maçtaki takımı yönetme başarısına dikkat çeken Karaman, "Portekiz'deki maça Valbuena ve Eljif Elmas'la başladı. İki oyuncunun top Benfica'da iken 'gegen pres'te top ve kapmada etkisiz olduğunu gördük. Bursaspor'la oynanan Süper Lig maçında ise iki oyuncuyu keserek yerlerine Josef ve Barış Alıcı'yı koydu. Böylece hem rakibe pres yaptı hem çabuk atağa çıkışı ve atağa çıkılırken top kaybını minimuma indirdi. Valbuena Benfica maçında son derece basit top kaybı yaptı. Bu da F.Bahçe'nin tehlikeli kontrataklar yemesine neden oldu. Skrtel başarılı bir şekilde bu kontratakları yerinde müdahalelerle kesti. Üst düzey maçlarda hücuma çıkarken kaptırılan topların cezası büyük olur. Bu hamleleriyle Cocu'nun futbol duyu organlarının ne kadar iyi ve takımı yönetme etkisinin ne kadar güçlü olduğunu gördüm" dedi.

'Turun anahtarı sabır'

Fenerbahçe'nin bu gece hücuma çıkarken basit top kaybı yapmaması gerektiğinin altını çizen Karaman şöyle devam etti: "Top kayıplarında agresif pres uygulamalı. Temsilcimiz atağa çıkarken dönen topları almalı. Yan toplar iyi kullanılmalı. Taraftar ve Fenerbahçe takımı çok sabırlı olmak zorunda. Çünkü F.Bahçe'nin yiyeceği 1 gol, turun kaybına neden olur. Benfica takımı atletik, 90 dakika tempo yapan, top kayıplarında agresif pres uygulayan bir takım. Ve ileri uçtaki oyuncuların hepsi tehlikeli."

'Barış Alıcı'yı müthiş buldum'

Tecrübeli hoca, Barış Alıcı'yı Bursaspor maçında müthiş bulduğunu belirterek "Geçen yıldan onu iyi tanıyorum. Tempolu, dayanıklılığı yüksek bir oyuncu. Topu basit oynuyor. Kötü de oynayabilir. Ancak taraftar şans alan Türk gençlerinin arkasında durmalı. Biz bu çocukları kazanmalıyız. Başkan Ali Koç ve yönetim kurulunu da bu transferden dolayı tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler