Hikmet Karaman: "Dünya Kupası iki yılda bir oynansın"

15.10.2020 - 16:12 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 16:16

Hikmet Karaman, UEFA Uluslar Ligi'nin oynatılması yerine Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nın 2 yılda bir oynatılması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Hikmet Karaman: "Dünya Kupası iki yılda bir oynansın"

Teknik direktör Hikmet Karaman gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hikmet Karaman, "Yeni oyunculardan kurulu yeni bir takımız. 2-0 neden geriye düştük? Bunu değerlendirebiliriz. A Milli Takım iyi yolda. Almanya bizim çok önümüzde olmasına rağmen hem Löw'e hem de Almanya'ya yoğun eleştiriler var. Bizim en önemli avantajımız yurt dışında oynayan oyuncu grubuna sahip olmamız. Dün akşam oynanan maçta Sırbistan'da Aleksic ve Adem Ljajic yedekti. Bu iki oyuncu Türkiye Ligi'nin önemli takımlarında forma giyiyor." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Caner Erkin ve Gökhan Gönül hepimizin takdir ettiği oyuncular. Fakat Milli takıma bir maçlık oyuncu çağrılmaz. Bu durum oyunculara da zarar verir. Teknik ekip bir değerlendirme yapıyor. Bu karara da saygı duymak gerekiyor. Biraz daha sağlıklı yaklaşmak gerekiyor. Esas konuşmamız gereken şey; A Milli Takımımızın hangi oyunu oynaması gerektiği. Burak Yılmaz'ın santrfor pozisyonunda oynaması bize neyi getiriyor? Duran toplarda mı, yoksa akan oyunda mı iyiyiz? Esas konuşmamız gereken bence bu."

Çarpıcı öneri: '2 yılda bir oynansın'

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nın 2 yılda bir oynatılması gerektiğini savunan Karaman, "Uluslar Ligi ile ilgili eleştiriler var. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası 4 yılda bir oynanacağına 2 yılda bir oynansın. UEFA ve FIFA bence bunun üzerinde düşünebilir. UEFA çok para kazanmak istiyorsa Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nı 2 yılda bir oynatsın." dedi. 
Senin için hazırladığımız haberler