Hikmet Karaman: Fenerbahçe'yi atağa kaldıran tek futbolcu Eljif Elmas'tı!

15.08.2018 - 00:14 | Son Güncellenme: 15.08.2018 - 03:14

Hikmet Karaman: Fenerbahçe'yi atağa kaldıran tek futbolcu Eljif Elmas'tı!

Teknik direktör Hikmet Karaman, Fenerbahçe - Benfica maçını NTV'ye değerlendirdi. Hikmet Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Avrupa kupalarında deplasmanda 1-0 çok kötü bir sonuç. 2-1 mağlup olsanız, 1-0 size yetecek. Skor açısından Fenerbahçe gol yemeden devam ettirmek zorundaydı. 4-6-0 gibi sahaya dizilen bir takım görüyorsunuz. Topu kaybedince karşı pres yapacak oyuncular değil. Fenerbahçe'nin futbolcular rakip savunmanın arkasına koşu yapmıyor, futbolcular topu durarak ayağına istiyor.

Zaman zaman Alper'in dik koşuları tehlikeler yarattı. Alper'in golü çok güzel bir goldü.

Bu maçı önce 0-0 götürmek çok önemliydi. Maçı 0-0 götürürken riske edebilirdiniz. Fenerbahçe'yi atağa kaldıran tek futbolcu Eljif Elmas'tı. Yapılan değişikliklerden sonra Valbuena oyundan çıkınca top Fenerbahçe'nin ayağında kaldı. Valbuena çok top kaybetti ve geri gelmedi. Oyun içinde disiplinsiz bir oyuncu.

Kalecilerin de oyun içinde aktif olması gerekiyor. Bütün topları ileri vurdu. Kaleci oyunu açan ve oyunda pas yapan bir oyuncu olması gerekir, bunu Dünya Kupası'nda gördük.

Alper en uçta oynuyor. Bugün çok çalıştı, sahanın en çok koşan ismiydi. Golde attı ama Alper Santrfor değil. Alper oynuyorsa en uçta. Siz topu rakip ceza sahasına oyunu yıkamazsınız. Çünkü top orda kalmaz. Topu tutabilmesi için daha farklı oyuncu tercihleri olması lazım. Topu tutamazsan da baskı yapamazsın, baskı yapamazsan o istediğimiz ofansif oynayamazsın. Cocu'nun oyun planında ciddi çelişkiler var. Yetenekli bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. Ama takımı hala oturtamadı.

Isla haftada 3 maçı kaldıramadı. Şener daha ofansif bir oyuncuydu. İlk 11 olsa daha iyi olabillirdi. 

Fenerbahçe 11'i belli olduğu zaman hepimiz baktık; ön taraftar iyi diyorsun. Ama sorumluluk olmasını beklediğimiz oyuncular kimler Valbuena kayboldu sahada, Ayew ve diğeride Giuliano...Giuliano hiç yoktu. Oyunun içerisinde yoktu.

Slimani olsa işler değişirdi. Fenerbahçe turu geçermiydi onu bilmiyorum. Ama başka bir oyun ortaya çıkardı. Belki bir iki fazla pozisyona girerdin. Belki 1 gol olurdu. Bence Slmani daha erken gelmiş olsaydı Fenerbahçe'nin daha fazla şansı olurdu.

Hiç değilse geçen sene Fenerbahçe'nin sağlam bir savunması vardı. Geçen sene oyun disiplini vardı. İlk 15 dakika Alper nerede oynadı anlamadım. Alper santrfor ise Fernandes gol atarken Alper'in orada ne işi var. 

Benfica'nın eski kalitesi yok. Daha güçlü Benfica'lar izlemiştik.

Fenerbahçe ağresif başlasaydı turu geçebilirdi.

Kura bugün çekilse yeniden Cocu bazı şeyleri değiştirirdi.

Aykut Kocaman çok eleştirilsede bu takım bu oyunu oynardeidi. Çok eleştirildi. Ama bu takımda oyun kurucu oyuncu yok. 

Barış herşeyden önce heyecan getirdi. Fenerbahçe taraftarının genç oyuncu hasterini bitirdi. Fenerbahe taraftarı genç oyuncuları seviyor. Barış heyecan verdi. Zamana ihtiyacı var. 

Çok sakatlık geçirdi. Tempoyu tutturamadı. Teknik olarak çok iyi futbolcu. Duran toparlı iyi kullanır. Yetenikli bir oyuncu ama fizik olarak çok gerideki Cocu onu oyuna almıyor. Ayew'de hazır değil bugün onu gördük. 

Senin için hazırladığımız haberler