Hikmet Karaman: O hatayı yapmayacaksın Sarlija!

20.03.2021 - 21:55 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 21:57

Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor’a 4-1 kaybeden Ankaragücü’nün teknik direktörü Hikmet Karaman savunmadaki bireysel hataların sonucu belirlediğini söyledi. İşte detaylar…

Hikmet Karaman: O hatayı yapmayacaksın Sarlija!

AJANSSPOR-HABER

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 4-1’lik Trabzonspor yenilgisinin ardından savunma hatalarından şikayet etti. Deneyimli çalıştırıcı, "Yani bir kere şunu söylemek istemiyorum. İlk devre böyleydi ikinci yarı böyleydi... Maçı 4-1 kaybettik. Bunun birinci sebebi rakipten kaptığımız topları hemen bir daha rakibe teslim ettik. Topu kapmak için müthiş mücadele ediyorsun ama 1 ve 2. pasta topu yine verdik” dedi.

"Geraldo yerdeyken gol yedik"

Karaman şöyle devam etti: “Geraldo yerdeyken, 10 kişiyken faul gibi durdu, bıraktı ve o kanattan golü yedik. Çok erken gol yedik. Gol yiyebilirsin hata da yapabilirsin. Ama Sarlija sen o hatayı yapmayacaksın. Maç 2-1 ve bizim takım her an toparlayabilir. Bunu 2. yarı gösterdik. O topu kaptırıp 3. golü yemek... 3-1 geriden gelmeyle 2-1 geriden gelme inanılmaz farklı şeyler. 

Endri'nin bir şutunda Uğurcan Çakır'ın inanılmaz kurtarışı var. 2. yarı oyun içerisinde değişiklikler yaparak iyi baskı kurduk. Normalde maçın ikinci yarı 3-3'e gelmesi lazım. Belki 5-3 de kaybedebiliriz, sorun değil. O pozisyonlar var. İkinci yarı süper oynamış, 5 tane pozisyona girmişiz atamamışız. 

"Devre arası çok çalışacağız"

İlk yarı oynadığımız bir oyun var, bir de 3-4 dakikada yediğimiz 2 tane gol var. Bunları çalışmamız gereken şeyler. Dolayısıyla arayı en iyi şekilde değerlendirip oyunun üstüne çıkmamız gerek. Artık devreyi iyi değerlendirip işimize bakacağız."

Senin için hazırladığımız haberler