Hikmet Karaman: "Önemli 3 puan kazandık"

09.02.2019 - 02:14 | Son Güncellenme: 09.02.2019 - 02:14

Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe maçının ardından beIN Sports'a konuştu. Hikmet Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Maç öncesi her iki takımın da elindeki kadrolara göre çalıştı. Fenerbahçe, iki maçtır iyi oynuyor. Bir de yeni transferleri var. Hamle gücü zengin. İlk 45 dakikada net pozisyonlar yaşatamadık ama rakibimiz için de geçerli. Dirar ve Isla, zaman zaman Mehmet Ekici ve Soldado'nun katılmasıyla sağ tarafta fazla oluyorlar. Kusher sol stoper oynadı. Çok farklı bir formasyon Atilla'yı kestik. O alanı kesip Fenerbahçe'yi etkisiz hale getirmeyi planladık ve ilk yarıda bunu başardık. İleride etkili olsak goller bulabilirdik. Sonra kırmızı karttan sonra doğal olarak oyunun hakimi olduk. İkinci yarı rakip tehlikeli çünkü 10 kişi. Fenerbahçe de 50 dakika 10 kişi oynadı ve en net pozisyonu 10 kişiyle yakaladı. Önemli bir 3 puan kazandık. Rakip 10 kişi kalıyorsa üstünlüğü ele almak zorundasınız. Biz bunu iyi değerlendirdik. Gol de iyi zamanda geldi.

"Fenerbahçe'ye saygı gösteriyorum"

Faul sayılarına bakınca fazla faul Fenerbahçe'nin. Yenilince ben de fazla hata arıyorum. İlk yarıda benim de hakemin düşüncelerine katılmadığım kararlar var. VAR'a gitti golü iptal etti, biz de çıkıp bağıralım mı? Fazla bir şey söylemek istemiyorum, hayati değerde bir 3 puan aldık. Fenerbahçe büyük takım, buna saygı gösteriyorum. Ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum. Anadolu takımlarıyla oynarken, Fenerbahçe ile 10 maç yapsam 2-3 tanesini kazanırsın. Ancak elinizde iyi kadro olunca ülkeye mesaj veriyorsun. Kadrolar başa baş olunca Malatyaspor 3. oluyor. Transferde ekonomik bağımsızlık onları büyük yapıyor. Bugün Anadolu kulüplerine bakalım, 4 büyüğe Başakşehir de eklendi, hep iyi bir takım ve galibiyetleri daha fazla. Stoperi orta saha, solbek yapıyoruz. Son 2-3 gün transferleri olmasa geliştiren antrenörlüğe doğru iş gidiyordu. Ancak o transferlerden sonra takımlar büyük güç kattı. Başarılar diliyorum, oyuncularımı da kutluyorum.

Senin için hazırladığımız haberler