Hikmet Karaman: "Önümüzde bir final maçımız var"

Orhan Gülek
21.04.2021 - 18:32 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 07:40

Süper Lig'in 36. haftasında evine Denizlispor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Hikmet Karaman değerlendirmelerde bulundu.

Hikmet Karaman: "Önümüzde bir final maçımız var"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü sahasında Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Rodallega ve Kitsiou'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Karşılaşma sonrası MKE Ankaragücü teknik direktör Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

"Erken gol yeme bu tür maçlarda sıkıntı yaratır"

Takımın erken gol yeme sıkıntısının kendilerini zzorladığını ifade eden Karaman "Kayıp 2 puanımız var bugün kesinlikle. Oynadığımız oyunu analiz ettiğimizde tabii eleştirilecek noktalar var. Erken gol yeme bu tür maçlarda sıkıntı yaratır. Çünkü rakip ligin altında ve kaybedecek bir şeyi yok. Zaten alanını kapatan ve uzun toplarla çıkmaya çalışan bir özelliği var. 1-0'dan sonra aleyhimize işlemeye başladı. Oyunda hiç tempo yoktu. 5 dakika oynanıyor 1 dakika duruyor." ifadelerini kullandı.

"Uzun süre 1-1 devam etmesi bizi sinirlendirdi"

Ayrıca karşılaşmanın uzun süre berabere deva etmesinin kendilerini yorduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam "En önemli şey ikinci yarının başında Paintsil atacak onu. Lobjanidze'nin de bir pozisyonu var, kaleciyi geçebilse golü atacak. Bunları atacaksın ki rakip üzerine gelecek, oyunu soğutmayacak ve oyun daha güzel şekil olacak. Oyunun uzun süre 1-1 devam etmesi bizi sinirlendirdi ve oyunumuzun dışına çıktık. 40 puan yapsaydık ligde durumumuzu belirleyecektik. Önümüzde bir final maçımız var. Onlar da Erzurum'a yenilmiş. 2 takımın final maçı olacak." değerlendirmelerinde bulundu.

"1 puan da bizi bir basamak yukarı atlattı"

Son olarak alınan bir puanın da kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Karaman "Bunu sürekli yapmaya çalışıyoruz. Onlar da geriden oyun kurmak istediler. Biz de önde pres yapmaya başladık. 2. topları almak zorundayız ve bunu devam ettirmek kolay değil yoğun maç trafiğinde. Oyuncular da yorgunluğu görmeye başladık. Bir kere en iyi hücum baskıyla olur. Bugün kritik yapabiliriz. 1 puan da bizi bir basamak yukarı atlattı."  şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler