Hikmet Karaman: "Şampiyonluğumuz tescil edilmeli"

Salim Manav
05.04.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 14:34

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Ankaragücü sahasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti ve son 5 maçta 4. galibiyetini aldı. Başkent temsilcisinin tecrübeli teknik direktörü Hikmet Karaman gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Karaman, Ankaragücü'nün 1959 yılı öncesinde elde ettiği şampiyonluk hakkında ise "Şampiyonluğumuz tescil edilmeli." dedi. Detaylar haberimizde...

Hikmet Karaman: "Şampiyonluğumuz tescil edilmeli"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sarı lacivetli takımın son haftalardaki çıkışı, 1959 yılı öncesinde elde edilen şampiyonluklarla ilgili konuştu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hikmet Karaman, "Ankaragücü çok büyük bir camia. Benim buraya 4. gelişim, daha önce yapılmış çok önemli başarılar var. Ankaragücü'nde ilk hedefimiz ligde kalmak, bu hedefi de gerçekleştirirken amacımız iyi futbol oynamak. Antalyaspor maçını kazandık ve mutluyuz. Fakat hiçbir şey bitmiş değil, şu anda Konyaspor maçına odaklandık. Antalyaspor maçında Børven'in gol atması önemli fakat en önemlisi Børven gol attıktan sonra Badji'nin onunla birlikte sevinmesi. Ankaragücü'nde göreve gelmeden önce Badji ilk 11 oynuyordu, Børven yedek kalıyordu. Önemli olan takımdaşlık duygusu. İşimize odaklanacağız ve çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.  

'Şampiyonluğumuz tescil edilmeli'

1959 yılı öncesinde Ankaragücü'nün elde ettiği 1949 yılı şampiyonluğunun tescil edilmesi gerektiğini söyleyen Karaman, "1949 yılındaki şampiyonluğumuzun tescil edilmeli. Fakat bu bize yetmez bu şampiyonluk geçmiş de kaldı, yeni doğan çocukları Ankaragücü taraftarı yapmamız için yeni bir şampiyonluk da yaşamak gerek." dedi. 

'Pandemi olmasaydı maçlarımızı 40 bin kişiye oynardık'

Ankaragücü taraftarına ayrı bir parantez açan Hikmet Karaman, "Beni buraya Ankaragücü taraftarı getirdi. Özelden ve sosyal medyadan çok mesaj aldım. Pandemi olmasaydı maçlarımızı iç sahada 40 bin kişiye oynardık. Biz geçmiş dönemde Ankaragücü'nde 3 kere tarih yazdık, Allah nasip ederse de 4. tarihi yazacağız. Yayına bağlanmadan önce koronavirüs aşımı da oldum. Bize bu imkanı sağlayan sağlık çalışanlarımıza ve devletimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

1959 yılı öncesi şampiyonluklarını destekleyen kulüpler şu şekilde:

Fenerbahçe (28 şampiyonluk)
Ankara Demirspor - 1947
Ankaragücü - 1949
Gençlerbirliği  - 1941-1946
Eskişehir Demirspor - 1940

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert geçtiğimiz hafta içerisinde "1959 Öncesi Şampiyonlukları Bulunan Ankara Kulüpleri" toplantısı çerçevesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile bir araya gelmiş ve Başkan Koç ile Türkiye şampiyonluklarının neden Süper Lig'e dahil edilmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler