Hikmet Karaman'dan Fatih Terim itirafı: "Beni çok şaşırttı!"

26.02.2020 - 21:17 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 18:20

Hikmet Karaman'dan Fatih Terim itirafı: "Beni çok şaşırttı!"


Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın açıklamaları şu şekilde:

Futbolun her şeyini takip ediyorum!

"Futbolun her şeyini takip ediyorum. Olayın içindeyim. Maçlardan çok entreresan şeyler çıkıyor. Teknolojinin ve bilimin olumlu taraflarından yararlanıyorum. İnsanlar da bu durumdan yararlansın istiyorum. Tüketen bir toplum olduk. Üretmekten ziyade tüketiyoruz artık. Sky kanalından maç sonu Müller'i ve Bayern'in teknik direktörünü izledim. Arsenal altyapısından giden biri. Tottenham maçında da öyle oynadı ancak diğer maçlarda beklentinin altında kaldı. Oyuncuları ve teknik adamları tek maç üzerinden eleştirmemek lazım. Maç sonu röportajdan kendini geliştirdiğinden bahsetti."

Bundesliga en iyi lig olabilir!

"Ben oynanan bu 2 maçtan sonra acaba Bundesliga diğer ligleri geçebilir mi diye düşündüm. İngiltere Ligi'ni geçebilir mi diye düşündüm. Hala da düşünüyorum. Alman takımlarının aldığı sonuçlar çok iyi. Dortmund, RB Leipzig, Bayern ve Borussia Mönchengladbach çok iyi gidiyor. Freiburg şimdi arkadan geliyor. Bayern artık geçmişteki gibi yüksek paralara transfer yapmıyor. Altyapıya yatırım yapmaya başladılar. Dortmund'da aynı yolda. Gittiler Erling Håland'ı Salzburg'dan kaptılar. Oyuncu Galatasaray'ın da gündemine geldi ancak transfer gerçekleşmedi. Bu adamlar 8-10 tane oyuncuya 70-100 milyon euro yatırım yapıyor. Bizim takımlarımız bu transferleri yapamıyorlar. Klopp, Takumi Minamino'yu keşfetti, gördü ve hemen transferini yaptı. Bu takımların 30-40 milyon eurolara aldıkları oyuncular 2 sene sonra 150 milyon euro oluyor. Bayern'de bu maça gelene kadar teknik direktör tartışılıyordur. Maçtan sonra bile tartışıldı. Baktığımızda Bundesliga'nın temposu, taktik yapısı ve oyuncu planlamaları çok farklı yerlere geldi. Bu darkı Şampiyonlar Ligi'nde gösteriyorlar."

Futbol artık geçmişteki gibi değil!

"Şampiyonlar Ligi'nde favori seçmek çok zor. Bir sonraki turda belli olur. Klopp'ta bu sene Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olup olmayacağını bilmiyor. Atleticeo maçını izledim. Orada iki takım da 124 km koşmuş. İkiside dayanıklı takım. O maçta çok farklı şeyler çıktı. İyi analiz edilmesi gereken bir maç. Biz Sörloth ve Haland'dan bahsediyoruz ancak Norveç Milli Takımında oynayan oyuncu başkası. Norveç'te bu iki oyuncu da yedekti. Bu çok enteresan bir durum. Scout ekipleri bu oyuncuları bulup geliştiriyorlar. Klopp gitti Pierre-Emerick Aubameyang'ı Fransa'dan buldu getirdi ve geliştirdi. Adam şimdi Arsenal'de oynuyor. Futbol artık geçmişteki gibi sokaktan çıkıp gelen oyuncularla oynanmıyor. Futbolcu tiplemeleri farklı yöne kaydı. Haland mesela inanılmaz dayanıklı bir oyuncu."

Fatih Terim beni şaşırttı!

"Derbileri canlı seyrettim. Beşiktaş - Trabzonspor maçının ilk 15 dakikası için iki takımı da kutlamak lazım. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın hücum oyununu seven ve önde baskı isteyen düşüncesi çok önemli ancak maç 2-2 bitti. Sizin orada skoru bulduktan sonra korumayı öğrenmeniz lazım. Beşiktaş'ın yediği golde Caner ve Gökhan önde yakalanıyor. Bazen kaybettiğiniz maçlarda çok şey öğrenirsiniz. Maçın ilk 20 dakikası nerede olduğumu şaşırdım. Fenerbahçe - Galatasaray maçından önce psikolojik duruma da bakmak lazım. Ben Galatasaray'ın bu derece iyi pas yapıp geride oyun kuracağını düşünememiştim. Fatih Hoca 2 değişiklik yaptı. Emre ve Adem'i oynatmadı. Fenerbahçe'nin oynadığı maçları izlediğinde, savunmada kaymalarda ve kademelerde büyük hatalar yaptıklarını görüyorsun. Servis yapan oyuncu Seri'ydi. Ben Seri'yi kapatırlar dedim ancak tam tersine Fenerbahçe geri çekilip rakibi karşıladı. Galatasaray rakip yarı alanda oynayınca etkili oldu. Ben Galatasaray'ın oynadığı Malatyaspor ve Alanyaspor maçlarını da izledim. Onların da eksikleri var. Falcao dünyanın en iyi 10 forvetinden biri. Fatih Terim'e ben oynamak istiyorum dediği anda Falcao oynar. Belhanda neredeyse her iç saha maçında ıslıklandı. Fatih Hoca onu deplasmanda oynatarak ters motivasyon yaptı. Belhanda ilk 30 dakika iyiydi. Pas bağlantılarını iyi sağladı. Fenerbahçe daha başka oynayabilirdi. Önde basıp Seri'yi çıkarmayabilirdi ancak bunu yapmadılar. Tolgay savunmanın önünde hiç top çıkaramadı. Ersun Hoca çark işlemeyince değişiklikler yaptı ancak Galatasaray o sırada oyun üstünlüğünü eline almıştı."

Senin için hazırladığımız haberler