Hikmet Karaman'dan flaş açıklama! 'Türk futbolcular...'

03.11.2017 - 15:38 | Son Güncellenme: 03.11.2017 - 15:38

Hikmet Karaman'dan flaş açıklama! 'Türk futbolcular...'

AJANSSPOR - Liglerin tecrübeli teknik direktörü Hikmet Karaman, RADYOSPOR'da Özgür SANCAR ile SPOR KAZANI programına  katıldı. Canlı yayında konuşan Karaman'ın açıklamalarından AJANSSPOR'un derledikleri şöyle:

"Şu an İngiltere'deyim. Buradaki takımların oyun sistemlerini, taktiklerini ve maç öncesi ısınmalarını takip ediyorum. Bunları takip etmek önemli. Totenham'dan tutun QPR'a kadar bütün takımları takip edebiliyorsun."

"Kafamda izlemem gereken maçlar var, onları da izledikten sonra geri döneceğim. Totenham-Real Madrid maçını izledim ve beğendim. Daha önce Totenhmam'ı izlediğim için 3'lü defansla neler yapabileceklerini biliyordum."

"Maç içinde taktiği sürekli değiştirebilen bir takım Totenham. Chelsea ise daha farklı bir takım, bunları hep gözlemliyorum. Cüneyt Çakır ayrıca çok iyi bir maç yönetti, biz hemen tepkileri hakeme veriyoruz ama Real Madrid bir şey oynamadı ki! Bence Cüneyt Çakır iyi bir maç yönetti."

"İngiltere'de çalışmak zor ama burada bir süre daha kalacağım. İngilizce'yi öğrenmek çok önemli, meselea Guardiola 3 farklı hocadan İngilizce dersi alıyor. Ayrıca burada bazı menajerlerle görüşüyorum, burada her gün üst düzey maçlar oynanıyor, her gün takip ediyorum."

"Avrupa'da kulüpler, saatlerce topsuz antrenman yapıyorlar, üstelik bunlar üst seviye topçular. Biz bu antrenmanları Türkiye'de yaptırsak bize topa tutarlar. Türkiye'de futbolcular koşmadan mücadele etmeden para kazanıyorlar."

"Cenk Tosun'la ilgili burada çok güzel yorumlar yapılıyor, Premier Lig'den ve başka takımlardan yetkililer bana sürekli Cenk Tosun'u soruyorlar, şimdi isim vermek istemiyorum ama Anadolu takımlarından da oyuncular takip ediliyor. Scoutlar Türkiye'de gelip maç izliyorlar kimse bunun farkında değil. Futbolcular dikkatli olmalılar ve izlendiklerini bilmeliler."

 

"Cenk Tosun, gollerini Şampiyonlar Ligi'nde attığı için herkes onu takip ediyor. Onunla ilgilenen Alman kulüpleri de var. Ben Cenk Tosun'la çalıştım, onun kanatlarda oynayabilmesi için çok mücadele ettim. Okay Yokuşlu ve Yusuf Yazıcı'da ayrıca çok rahat bir şekilde Avrupa'da oynayabilirler düşüncesindeyim."

 

"Nuri Şahin, çok beyefendi ve akıllı bir futbolcu, milli takımı bırakma kararı alırken her şeyi düşünmüştür. Saygı duymak gerekir diyorum."

(DİKKAT: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Hikmet Karaman'ın röportajının tamamını dinleyebilirsiniz

"Şu an İngiltere'deyim. Buradaki takımların oyun sistemlerini, taktiklerini ve maç öncesi ısınmalarını takip ediyorum. Bunları takip etmek önemli. Totenham'dan tutun QPR'a kadar bütün takımları takip edebiliyorsun."

Senin için hazırladığımız haberler