Hikmet Karaman'dan istifa sözleri: "Gerekeni yaparım"

29.09.2019 - 19:55 | Son Güncellenme: 29.09.2019 - 19:55

Süper Lig'in 6. haftasında Konyaspor, sahasında Kayserispor'u 90+6'da attığı golle 2-1 mağlup etti. Maçın ardından Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman değerlendirmelerde bulundu. Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Maç değerlendirmesi

"Mücadele yeterli değil. Oyun rakibin kendi kalesine attığı golle bize avantaj olarak başladı. 1-0'dan sonra rakibin anlayışına göre 2-0'ı bulmamız gerekirdi. Normalde oyunu tutsak 1-0 içeri gelirdik. Buralarda hatalıyız.

Zorunlu değişiklikler

İkinci yarı iki tane zorunlu değişiklik yaptık. Bu önemli. Adebayor, 35'ten sonra her an çıkabileceğini söyledi. Zaten sonra çıkardık. Yasir'i de çıkardık. Umut'un pozisyonları var. Oralarda 2'yi yakalasak farklı olurdu. Son bölümlerde de rakibin atakları var.

Tartışmalı kararlar...

Penaltıyı defalarca izledim. Hakem penaltıyı vermese, bu kadar net penaltıyı neden vermedin demezler. VAR'ı da bazen anlayamıyorum. Bir durdursalar, top Bilal ile Skubic'in ikisin ortasında. Bilal ve Skubic'in kafası. Top ortada. Bilal elini uzatmadı. Çok ağır bir karar.

Hakem eleştirisi

Direkt gelen top eline değse itiraz edemeyiz. Hakem de tekrarı izliyor. Karar veremedi. Belki de sahaya çıkarken taraftar baskısıyla kati kararla dönmedi. Arkadan pozisyonda çok net görünüyor. Bilal'in eline vurmuyor. İkisinin kafasının ortasında. Bu üzücü.

Hikmet Karaman istifa mı ediyor?

Bundan daha üzücü olanı Pedro'nun kırmızı kart görmesi. Zaten ağır bir karar vermişsin. Derbide Cüneyt Çakır'ı gördük. Sarıdan kırmızılar olabilirdi daha erken çıkarsaydı. Ben teknik adam olarak ne çalıştığımı biliyorum. Taraftarlar da sabırsız. Onlar da benim istifamı istiyor. Ben gerekeni yaparım. Maalesef futbolda skor önemli. Rakibi de tebrik ediyoruz. Takım adına son derece üzgünüz."

Hikmet Karaman, maç sonundaki basın toplantısında da konuştu

Maçın sonunda taraftarların kendisini istifaya çağırması hakkında konuşan Karaman, "Bizler ne zaman, ne yapacağımız biliriz. Maalesef Türkiye’de skorlara göre antrenörler yargılanıyor. Mutlaka teknik adamlar bazı şeyler yürümezse bırakır. Ama yürümesi için de futbol takımının yeni transferlerde zamana ihtiyaç, oyuncuların uyumluluğu, saha içerisindeki duruş bazen kötü performans, takımın kötü performans sergilemesi, teknik adamın buna göre tavır alması aynı şekilde yönetimin tavır alması. Bazen iyi iken de istifa etmelisin. Taraftar bugün istifa diyor da, biz de yendikten sonra ben de ‘İstifa’ diyebilirdim. Bir de oradan bakın yani. Öteden bakın, niye bu taraftan bakıyorsunuz? Maalesef Türk futbolunun yanlış değerlendirmesi. Şimdi isim vermeyeceğim, adam başka bir hocaya da ‘İstifa’ diyor. Ama oyuna soktuğu oyuncuyu, hiç kimse transfer döneminde almadı. O oyuncuyu kurtarıcı oyuncu olarak sokuyor. Dolayısıyla mutlaka insanlar, teknik adamlar, başkanlar, yöneticiler gerektiğinde gerekli tavrı sergileyebilirler" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler