Hikmet Karaman'dan Montella'ya uyarı! "Yürüyüş hızında pas attılar"

Akın Ungan
28.06.2024 - 10:20 | Son Güncellenme: 28.06.2024 - 10:33

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, EURO 2024'te son 16'ya kalan A Milli Takım'ın hocası Vincenzo Montella'yı Avusturya maçı öncesi uyardı.

Hikmet Karaman'dan Montella'ya uyarı! "Yürüyüş hızında pas attılar"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takım, F Grubu'nu Portekiz'in arkasında ikinci bitirdi. Son 16 turuna yükselmeyi başaran Ay-Yıldızlılar, bu turda Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Hürriyet'e yaptığı açıklamada A Milli Takım'ın oyun planını, Çekya maçını ve Vincenzo Montella'nın tercihlerini değerlendirdi. Karaman, İtalyan teknik adamı Avusturya maçı öncesi uyardı.

"İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık"

10 kişi kalan Çekya karşısında 2-1 kazanılan maçı yorumlayan Hikmet Karaman, "Maç planlaması açısından baktığımızda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık, bu bir gerçek. 20. dakikada rakip 10 kişi kaldıktan sonra oluşan sayısal avantajımızı iyi değerlendirmeliydik. Ancak baskı vardı oyuncularda, bu yüzden de bireysel kaliteyi takım kalitesine çeviremedik. Ama artık gruptan çıktık, bu başarı moral ve motivasyon olarak inşallah oyuncularımıza iyi yansır. Çekya, fiziksel oynayan ve bireysel yetenekleri çok kısıtlı olan bir takım. Buna rağmen sağdan soldan yaptıkları ortalarla uzun boylu oyuncularıyla tehlike yarattılar" dedi.

İlgini Çekebilir
Cimbom Barış Alper'in bonservisini belirledi!
Habere Git

Çekya maçında 11 sarı gördük

Çekya’yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükseldiğimiz mücadelenin Rumen hakemi Istvan Kovacs 6'sı sarı ve 2'si kırmızı olmak üzere 18 kez kartına başvurdu. Mücadele boyunca Çeklere 5 sarı ve 2 kırmızı kart gösteren Kovacs Bizim Çocuklar’a ise 11 sarı kart çıkardı.

"Çekler oyunu sertleştirdi... Onlara uymamamız gerekiyordu"

Çekya maçında görülen kartlara değinen Hikmet Karaman, "Onlar daha maçın 20. dakikasında kırmızı kart görünce bütün hedefleri bizden birine de kırmızı kart göstertmekti. O yüzden oyunu olabildiğince sertleştirdiler. Ama bizim sakin kalıp onlara uymamamız gerekiyordu. Özellikle kulübedeki oyuncuların kart görmemesi gerekiyordu. Çünkü bu bir turnuva ve kadroda olan her futbolcuya burada ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"İkinci yarının başında 9 numara hamlesi olabilir miydi tartışılır"

Montella'nın oyuncu tercihlerini değerlendiren Karaman, "Başlangıç 11’inde hoca Arda’yı ileri ucun sağına koyarak yanıltma yapmış. 10 dakika sonra Barış’ı sağa çekip, santrforsuz sistemde Arda ve Hakan merkezde, Kenan da solda kaldı. İkinci yarının başında bir hamle olabilir miydi, 9 numara özelliği taşıyan Cenk ve Semih girebilir miydi, tartışılır. Zaten skor 1-1 olunca Montella, şanssız bir gol ya da penaltı olmasın diye Arda ile Kenan’ı oyundan çıkardı. Bu bir kaza golüne kurban gitmeyelim, topun ve oyunun kontrolünü ele alalım hamlesiydi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Morata'nın menajerinden transfer açıklaması! Fenerbahçe...
Habere Git

"Avusturya müthiş bir takım oyunu oynuyor"

Son 16 turundaki rakibimiz Avusturya'yı yorumlayan Karaman, "Bireysel kaliteleri bizim kadar yok ama saha içi organizasyonları ve disiplinleri üst düzeyde. Sadece EURO 2024’te değil, daha öncesindeki elemelerde ve hazırlık maçlarında gösterdikleri performans fevkaladeydi. Müthiş bir takım oyunu oynuyorlar. En önemlisi de teknik direktörleri Ralf Rangnick. Rangnick de bir Bielsa’dır" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımız yürüyüş hızında pas attılar"

Türkiye'nin en önemli eksiğini açıklayan Hikmet Karaman şunları söyledi: "Topun hızını bir türlü artıramadık. Topun hızının artması demek temponun çabuklaşması demek, gol pozisyonuna girmek demek. Çekya maçının özellikle ilk 45 dakikasında yan paslar o kadar yavaştı ki, Almanya’da mahalle arasında arabaların hız sınırı 10 kilometre, yani yürüyüş hızıdır, bu ona benzer. Oyuncularımız yürüyüş hızında pas attılar, böyle olunca da rakipler kolayca pozisyon aldı. Avusturya'ya karşı böyle yapmamalıyız"

"Saha içinde liderlik kavramının eksik olduğunu görüyorum"

Son olarak oyuncu bazında Milli Takım'a mesaj veren Hikmet Karaman, "Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci Milli Takımımızın liderleri. Bu ağırlıklarını daha fazla göstermeliler. Çünkü saha içinde liderlik kavramının eksik olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler