Hilal Zeyneb Saraç: "Aksilik çıkmadığı sürece yarışa katılacağım"

25.08.2020 - 17:10 | Son Güncellenme: 25.08.2020 - 17:14

Son dakika yüzme haberleri... 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı düzenlendi! Genel klasmanda kazanan Hilal Zeyneb Saraç, yarış sonrasında Ajansspor'a özel bir röportaj verdi. Yarışa bir daha katılacak mı? Hedefleri neler? İşte detaylar...

Hilal Zeyneb Saraç: "Aksilik çıkmadığı sürece yarışa katılacağım"

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR

23 Ağustos’ta 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı düzenlendi. Genel klasmanda Hilal Zeyneb Saraç, erkeklerde ise Mustafa Serenay kazandı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen yarışa 1765 sporcu katıldı.

Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilen organizasyonda ulusal ve uluslararası sağlık kuruluşlarının tavsiyeleri doğrultusunda tedbirler alındı.

Başlangıç noktasına 3 ayrı gemiyle taşınan yüzücüler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun startı vermesiyle Anadolu yakasındaki Kanlıca İskelesi'nden gruplar halinde İstanbul Boğazı'na atladı. Kadınlarda Hilal Zeynep Saraç 47 dakika 52 saniye, erkeklerde ise Mustafa Sevenay 46 dakika 1 saniye ile genel klasmanda Boğazın şampiyonları oldular. Bu sene 30. Defa Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılan 90 Yaşındaki en yaşlı yüzücü Levent Aksüt ise yarışı tamamlayamadı.

Yarıştan sonra kadınlar genel klasman birincisi Hilal Zeyneb Saraç ile kısa bir söyleşi yaptık:

-Öncelikle tebrik ederim. Genel klasman birincisi oldun, neler hissediyorsun?

Bu sene Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na 3. katılışım. 2018’de ilk kez katıldığımda kadınlar genel klasman birincisi oldum. 2019’da erkekler genel klasman birincisini geçerek boğaz tarihinde bir ilki gerçekleştirdim. Bu sene tekrar birinciliğe çıkmak tabi ki mutluluk verici. Başarımda ailemin ve Ankara’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi yüzme başantrenörü Gjon Shyti’nin emeği büyük. Açıkçası yarıştan önce stresliydim çünkü önceki senelerde iyi sonuçlar elde etmem herkeste yüksek beklenti oluşturdu. Beklentilere cevap verebildiğim için rahatlamış hissediyorum. Ayrıca İstanbul Boğazı’nda yapılan uluslararası bir yarışta hem kadınlar hem erkekler genel klasman birinciliğinin başka bir ülkeye değil de Türk sporculara ait olması gurur verici.

"Aksilik çıkmadığı sürece katılacağım"

-Bundan sonraki hedeflerinde Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı var mı, seni başka yerlerde görebilecek miyiz?

Bir aksilik çıkmadığı sürece bu yarışa katılmayı istiyorum. Bu sene pandemiye rağmen önlemlerimizi aldık ve yarışa katıldık. Daha önce de söylediğim gibi İstanbul dünyanın göz bebeği. İstanbul Boğazı’nın kendine has karakteri onu eşsiz kılıyor. Boğazı geçerken hissettiklerimin tarifi yok. Yüzerken iki kıyıda da tarihi yapıları görebiliyorsunuz. Doğal güzellikten bahsetmiyorum bile. Uzun yıllar boyunca tekrar tekrar katılmayı düşünüyorum.

2020 normalde olimpiyat senesiydi ve planlanmış çok sayıda yarış vardı. Programımız dolu doluydu. Ancak pandemi sebebiyle tüm yarışlar iptal edildi. Takvimde gözüken tek yarışma Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ydı. Hem yarışmacılar hem de görevliler gerekli tüm önlemleri aldı ve yarış sorunsuz tamamlandı. Şimdilik en yakın yarışın ne zaman olacağını kimse bilmiyor. Şu an en önemli şey sağlık. Kimse daha fazla zarar görmeden pandeminin bitmesini diliyorum. 

"Boğazda yüzmek korkutucu değil"

-Seneye Boğaziçi Yarışına katılacak olanlara önerilerin neler?

Boğaz yarışı için rota turları büyük önem taşıyor. İlk kez bu sene katılanlar için kötü oldu çünkü korona sebebiyle yarıştan önce yapılan rota turları iptal edildi. Seneye rota turları yapılırsa tavsiyem yarışmacıların bu turlara katılması ve rotayı iyice ezberlemesi.

Boğazda yüzmenin ürkütücü olduğunu düşünen birçok kişi ile karşılaştım. Boğazda yüzmek hiç korkutucu değil aksine fazlasıyla eğlenceli. Herkesin en azından bir kez denemesi gereken bir deneyim olduğunu düşünüyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve birçok önemli isim yarışı izleyerek katılımcıların heyecanına ortak oldular.

Senin için hazırladığımız haberler