Çebi'den Galatasaray ve Fenerbahçe transferleri için TFF'ye çağrı

30.08.2023 - 13:05 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 13:10

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dünkü basın toplantısında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer harcamalarına imalı göndermeler yaparak "TFF iyi niyetliyse inceler" dedi.

Çebi'den Galatasaray ve Fenerbahçe transferleri için TFF'ye çağrı

AJANSSPOR-DETAY HABER

Pendikspor maçında istifaya çağrılan, transfer politikası özellikle sosyal medyada her gün eleştiri konusu olan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dün medya karşısına çıkarak, uzun bir toplantı yaptı. Çebi, camia içindeki seçim çağrılarından şampiyonluk iddiasına kadar birçok konuda net konuştu. Çebi, özellikle transferler konusunda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çarpıcı imalarda bulundu.

"Hileli hiçbir evrak yapmam"

Çebi'nin transfer harcamalarına dair yaptığı "Ben hileli hiçbir evrak yapmam" sözü ilginçti. Çebi, "500 milyonluk yayın gelirinin 100 milyona düştüğü süreçte 10 liralık transfer 1 liraya nasıl yapılıyor? Bunları TFF inceleyecek. Bizim şeffaf olma sözümüz var" diyerek, ezeli rakiplerine göndermede bulundu ve TFF'nin de dikkatini çekti.

"Koç, 10 verdim diyor, adam 3'e imza atmış"

Kendilerinin UEFA’ya verilen taahhütlere uyacağına dikkat çeken Ahmet Nur Çebi, "TFF eğer iyi niyetliyse, yapılan transferleri inceler. Ali Koç, '10 milyon Dolar verdim' diyor, bu adam 3’e imza atmış dendiğinde bu incelenmeyecek mi? TFF’de bu konuyla ilgili küme düşme cezası olduğu bilinmiyor mu?" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Koray Günter'in peşinde
Habere Git

"Tadic'in Sarı Lacivert aşkı vardı"

Fiyat artırdığı için vazgeçtiklerini söyledikleri Dusan Tadic'in Fenerbahçe'ye yıllık 4 milyon 200 bin Euro'ya imza atmasına dair soruyu da yanıtlayan Çebi, yine Fenerbahçe yönetimine imalı bir göndermede bulundu. Çebi, "Biz o parayı verdik. Herhalde Sarı Lacivert renklere aşkı vardı. Ne söyleyeyim! Birileri birinden şikâyet ediyor da bir de kendilerine bakacak herkes" dedi.

Fenerbahçe, transferde kazandığını harcadı

Yaz transferinde kulüplerin açıkladığı bonservis ve maaş rakamları spor kamuoyunda çeşitli tartışmalar yarattı. Transfermarkt verilerine göre Fenerbahçe, şu ana kadar yaz transfer döneminde 51.6 milyon Euro'luk oyuncu satış geliri elde ederken, 56.6 milyon Euro'luk da bonservis harcaması yaptı. Fenerbahçe'nin bugün itibarıyla transferdeki cari açığı 5.1 millyon Euro.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 3.5 katı düşük

Galatasaray ise 14.5 milyon Euro'luk bonservis gelirine karşın 19.7 milyon Euro'luk harcama yaptı. Galatasaray'ın açığı da 5.2 milyon Euro. Yani Galatasaray'ın transfer geliri ve gideri yaklaşık olarak Fenerbahçe'ninkinden 3.5 kat daha düşük. Önemli yıldızlar alan Galatasaray yönetimi, bonservislerin dışında, özellikle maaşların önemli bir kısmını sponsorluklarla çözdüğünü açıkladı.

İlgini Çekebilir
Çebi'den hodri meydan: "Hiçbir yere gitmiyorum!"
Habere Git

En büyük cari açık Beşiktaş'ın

Beşiktaş ise bu yaz transfer döneminde sadece 2.5 milyon Euro bonservis geliri elde etti. Siyah Beyazlılar buna karşın 16 milyon Euro'luk bonservis harcaması yaptı. Beşiktaş'ın cari açığı 13.5 milyon Euro.

Çebi'ye imalarına yanıt gelecek mi?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi bu açıklamalarıyla, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer harcamaları konusunda şeffaflık tartışması başlatmış oldu. Bakalım başta ezeli rakipleri Galatasaray ile Fenerbahçe olmak üzere TFF cephesinden bu konuda bir tepki gelecek mi?

Senin için hazırladığımız haberler