Hıncal Uluç: "Arda Turan'ın eski günlerine dönmesi için..."

27.08.2019 - 19:25 | Son Güncellenme: 27.08.2019 - 22:25

Hıncal Uluç: "Arda Turan'ın eski günlerine dönmesi için..."

Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de oynanan 2. hafta karşılaşmalarını değerlendiren Uluç, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir hakkında konuştu.

A Spor'da yayınlanan 90'A programına katılan Hıncal Uluç şu ifadeleri kullandı:

'Haftanın olayı: Türk futbolundaki sahtekarlık'

Maçlardan önce tribünlerde #EmineBulut için siyah tişörtler. Tamam. Peki ya maç başlayınca? Daha 1. dakikada ıslık, yuhalama! Ondan sonra da 'Ölümüne, ölümüne' diye bağırıyorlar. Bu kafadaki seyirci kadına şiddeti protesto ediyorsa bunun adı şovdur.

Haftanın olayı Türk futbolundaki sahtekarlık... Buna ses çıkartan da yok. Maçlarda bazı futbolcuların hakemi aldatmaya yönelik yaptığı hareketler çok fazla. Bugün isim vererek yazdım. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp hakemleri kandırmaya yönelik hareket yapan futbolcuları yok edin. Ya tutarsa mantığı var. Liverpool - Arsenal maçında Salah, David Luiz'i çalımladıktan sonra Luiz faul yapıyor, Salah golünü atıyor, onlar için önemli olan futbol oynamak.

'Visca, Başakşehir'i farklı galibiyetten mahrum etti'

Başakşehir - Fenerbahçe maçını ev sahibi Başakşehir 4-1 kazanabilirdi. Bu sonuç olsaydı; gazeteler ne yazacaktı? Televizyonda programlar ne konuşacaktı? Başakşehir maçın başından sonuna kadar kazanmak için oynadı. Visca, Başakşehir'i farklı galibiyetten mahrum etti. Fenerbahçe'nin karşılaşmayı tesadüfü bir şekilde kazanmasını sağlayan Başakşehir'dir. Okan Buruk'un Arda Turan'ın arkasında durmasını beğeniyorum ve takdir ediyorum. Okan Buruk, Arda Turan'a forma şansı vermeye devam etmeli. Arda'nın eski günlerine dönmesi için kendisine güvenen bir hocaya ihtiyacı var. Okan Buruk'un Kerim Frei tercihine şaşırdım fakat sonrasında en iyi Kerim'i izledim. 

'Trabzonspor en hazır takım'

Fenerbahçe hakkında fikrimiz bu hafta oynayacağı Trabzonspor maçından sonra net bir şekilde belli olur. Trabzonspor ligin en hazır takımı. Fenerbahçe en ciddi sınavını Trabzonspor karşısında verecek. Fenerbahçe ve Trabzonspor takımları denk. Ersun Yanal'ı Aykut Kocaman ve Fatih Terim ekolünden ayrılmış durumda. Trabzonspor - Yeni Malatyaspor maçında Ekuban'a yapılan hareket net penaltı. Bir de VAR var!

'Seri'ye sarı kart veriyorsan sen hakem değilsin'

Göz göre göre Seri'ye sarı kart veriyorsan sen hakem değilsin. Hakem önemli fakat VAR da çok önemli. Ne yazık ki VAR konusunu ne yayıncı kuruluş konuşuyor ne de gazeteler yazıyor. Günümüzde futbolcular ikiye ayrılır; kendine oynayanlar ve takımına oynayanlar... Galatasaray kendine oynayan futbolcularla dolu, Trabzonspor'daysa bu durumun tam tersi var.

'Terim bıraksın...'

Hep diyorum. Terim bıraksın... Fatih Hoca'yı çok seviyorum. Fakat çok yıpranacak. Galatasaray'da çok kötü bir yönetim var, Fatih Hoca'nın da oynattığı kötü futbol var. Galatasaray'da Baba Gündüz omuzlarda gitti, Fatih Terim, Baba Gündüz gibi Galatasaray için efsane bir isimdir. Rodrigues, Galatasaray'dayken onunla birlikte hücum edecek iki tane bek vardı, en önemlisi Gomis vardı.

Fatih Terim'in 'muhteşem oynadık' açıklamasına inanamadım. Bu açıklamayı yapan hoca görevi bırakmalı. Ben hem Galatasaray'ı hem de Fatih Terim'i çok seviyorum. İki taraf birbirini çok yıpratmasın. Seri'nin niye transfer edildiğini anlayamadım. Galatasaray'ın en önemli eksiği Belhada ise o Galatasaray'ın lideri yoktur.

Adem Büyük sözleri...

Adem Büyük takım için oynarsa Galatasaray'ın değişmez ismi olur. Türkiye'de birçok teknik direktör gol yemeyelim, gol atalım anlayışında fakat Ünal Karaman ve Okan Buruk bu görüşte değil. 

Senin için hazırladığımız haberler