Hıncal Uluç: 'Fatih Terim'in istifa zamanı'

08.10.2019 - 14:28 | Son Güncellenme: 08.10.2019 - 11:34

Hıncal Uluç: 'Fatih Terim'in istifa zamanı'

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'daki son durumu değerlendirdi. Fatih Terim'e ağır eleştiriler getiren Uluç, deneyimli teknik adamın istifa etmesi gerektiğini belirtti. İşte o yazı...

Bir zamanlar "Seba gitsin, Ahmet Dursun" diye kelime oyunu yapardı Beşiktaş tribünleri.. Hala "en utanç veren" tribün sloganı olarak hatırlanır..

Bugün, özellikle de Gençlerbirliği maçından sonra ben tribün lideri olsam, başlıktaki sloganı ('Kovulmayı bekleme, istifa et') dağıtırdım, Ultraslan(!)a.. 6 maçta bir düzine gol yiyen lig sonuncusu Gençlerbirliği'ne gol atamayan bir Galatasaray'dan söz ediyorum.

Sanırsınız ki, Gençler kalecisi mucizeler yarattı.. Direkler zangır zangır sallandı ama, uçkur dokuz yerden koptu. Hayır!. Şu utanç istatistiğine bakın.
Maç başı ortalama 2'den düzineyle gol yiyen Gençler kalesine Galatasaray, koskoca Galatasaray, Aslan Galatasaray 1, yazı ile "tek bir" isabetli şut atmış. Maç boyu toplam şutu da 6! (Altı).. Sonuncu Gençlerbirliği 9'u isabetli, tam 20 (yirmi) şut atarken.. Sebep..
Fatih Terim'in o utanç verici, futbol oynamayı değil, oynatmamayı esas alan, "Yenemiyorsan yenilme" taktiğinde, gol için oynamak, şut atmak için oyun kurmak yok ki!.
"Düzine ile gol yiyen lig sonuncusuna 90 dakikada tek isabetli şut.." Sadece bu "utanç" istatistiği benim bildiğim Fatih Terim'in istifası için yeterdi.
Galatasaray'ın oynadığı rezil futbola bakmadan, sezon başından beri, en son da Başkan Mustafa Cengiz'e kadar herkesi itham eden, ama kendisinde asla kabahat bulmayan, "Ben transferi yanlış yönettim. Ben yanlış adamları adam sanıp kilit adam yaptım. Ben yürekten Galatasaraylı, takım için canını vererek oynayanları öldürüp, küstürüp, sadece kendileri için sahneye çıkan sahtekarlara inatla ve ısrarla forma verdim. Ben içimdeki korkular yüzünden taktiğimi hep gol yememek üzerine kurdum. 'Bir tane atarsak yeter' diyerek hücumu unuttum.
Ben oyunu okumayı unuttum. Maçlara yanlış anlarda, yanlış değişikliklerle müdahale ettim" demeyen, diyemeyen Fatih Terim'in istifa zamanı çünkü.
İnat.. Israr ve iflas.. Şimdi "Ben bittim.. Çok yorgunum. Kafaca çok yorgunum. Bir süre dinlenmem lazım Galatasaraylılar. Bana müsaade" deme zamanı.
Galatasaray'a bir lider lazım şimdi. Fenerbahçe o lideri bulmak için Emre'yi transfer etti. O lideri bulmak için Volkan'ı, Ersun'un yanına aldı. Galatasaray'ın lideri ve kaptanıydı Selçuk.. Fatih Terim öldürdü, yok etti.
Buna rağmen nasıl bir lider olduğunu, Terim'in onu mecburen oynattığı Gençler maçında da gösterdi. Mecburen.. Çünkü, Seri son anda hastalanınca, Selçuk 42 gün sonra forma giydi.
O, Terim'in yok etmek için her şeyi yaptığı Selçuk gene de lider oldu, Galatasaray'a.. Takımı içerden yöneten, oyunu kuran, kanatlara yayan adamdı.. Ama Terim onu gene oyundan aldı.
Çünkü oynatırsa, 3 maç üst üste forma, yani "Güven" verirse o Selçuk, evladı manevisi, sadece kendisi için oynayan, top rakipte iken sahada sadece yürüyen, kaptırdığı topla rakip gole giderken bile yürüyen, en başardığı iş, hakem kandırmak olduğu için, penaltılık pozisyonlara VAR'ı bile bakmaz hale getiren Belhanda'sının yerini alırdı, Maazallah!.
Peki ya Fatih Terim'in Milli Takım'a tek adam veremez hale getirdiği Galatasaray'dan, Fatih Terim'e rağmen bu defa Milli Takım'a çağrıldığının ertesi günü ilk 11'e koymadığı, takım sahada sapır sapır dökülürken bile oyuna almadığı Ömer Bayram'a ne demeli?.
Bu konuyu üç gün üç gece yazar konuşurum. Ama lafı uzatmaya gerek yok.. Fatih Hocam!. Kovulmayı, ıslıklanmayı bekleme.. Sen Galatasaray tarihinin en büyük yıldızlarından birisin.. "Büyük" çekilmeyi bilen adamdır. Zamanı gelince çekilmeyi bilen..
Bir öz eleştiri yap.. Bir dinlen.. Bir düşün.. "Nerde yanlış yaptım ben" diye düşün.. Cevabını kendi kendine ver.. Ondan sonra dönersin.. Ondan sonra gene zaferlerle, gene omuzlarda dönersin. İnanıyorum.. Ama bugün, çok sevdiğim sana değil Hocam, "Selçuk"a "İnan"ıyorum!.
Senin için hazırladığımız haberler