Hıncal Uluç: ''Galatasaray’ı bu hale getiren Fatih Terim''

10.12.2019 - 21:27 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 21:40

Hıncal Uluç: ''Galatasaray’ı bu hale getiren Fatih Terim''

Deneyimli gazeteci Hıncal Uluç, Türkiye’nin spor gündemini değerlendirdi.

A Spor’da yayınlanan 90’A programında konuşan Uluç’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

'Ahmet Ağaoğlu başka bir ülkede yaşıyor'

Türkiye’de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı transferden mahrum edecek bir federasyon var mı? Bunlar Fenerbahçe - Galatasaray ve biraz Beşiktaş federasyonu. Bu federasyonu ciddiye alıp kendini 1 sene önceden hazırlayan Ahmet Ağaoğlu başka bir ülkede yaşıyor.

Türkiye’de aynen bu geçerli: Bütün kulüpler eşittir, ama adı büyük olan daha eşittir. Gazetedeki yıldız tablosuna bakarsak Galatasaray, Alanyaspor'u ezmiş. Bu takım, bu takımı ezmişse sahanın en iyi oyuncusu nasıl Muslera? 

Erol Bulut haftalardır Alanyaspor'u frenlemek için elinden geleni yapıyor. Gole kadar hiçbir şey oynamadılar. Golden sonra o şekilde bir şey olmayacağını anladı ve gerçek Alanyaspor’u sahaya sürmeye cesaret etti. Ondan sonra Galatasaray’ı darmaduman ettiler, Muslera çıktı ortaya.

'Galatasaray’ı bu hale getiren Fatih Terim'

Galatasaray’ı bu hale getiren Fatih Terim. Kadronun, futbolun, transferlerin sorumlusu o. ‘Bunların sorumlusu benim’ demiyor. Sen Beşiktaş’a, Fenerbahçe’ye Galatasaray’dan Muslera haricinde kimi alırsın?

Ersun Yanal’a rağmen güzel bir maç izledik. Biz futbol seyretmek izliyoruz. Yayıncı kuruluş yeniden reklamlara başladı. Seyirci, abone hızla düşüyor.

Yayın gelirinin artması ya da bugünkü düzeyde kalması için benim bir şey seyretmem gerekiyor. Bu Aykut Kocaman, Ersun Yanal kafası ile olmaz, Hamza kafası ile olur. Seyretmekten en keyif aldığım takım Sivasspor. 

Sivasspor üç pas ile gol pozisyonuna giriyor. Türkiye’nin hücuma en hızlı çıkan takımı. Rıza Çalımbay ve Ersun Yanal’ın oyunlarında benzerlik yok.

Tayfur Havutçu için kırılma noktası Quaresma ve Mustafa Pektemek’i oyundan alışı. Quaresma çok önemli adam. Quaresma’nın gölgesi, Töre’nin beşde biri yok.

Senin için hazırladığımız haberler