Hıncal Uluç: G.Saray'ın kadrosundan utandım!

05.02.2019 - 20:51 | Son Güncellenme: 05.02.2019 - 23:51

Hıncal Uluç: G.Saray'ın kadrosundan utandım!

Spor yorumcusu Hıncal Uluç, A Spor'da yayınlanan 90'A programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'daki yabancı oyuncu sayısını çok sert sözlerle eleştiren Uluç; Fatih Terim, Younes Behlanda, Feghouli ve Mitroglou'na da tepki gösterdi.

İşte Hıncal Uluç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Yayıncı kuruluş parayı keserse o zaman görürüz transfer yapmayı!"

Şampiyonluktan evvel konuşulması gereken başka şeyler var. Hayatta her şey şampiyonluk, puan değil. Futbol bir seyir sporu. 400 milyon dolar niye veriyor yayıncı kuruluş bu maçı yayınlamak için? 

Seyreden seyredecek bir şey bulsun diye. Yarın seyredecek bir şey bulamaz seyirci bu sefer 400 lira bile vermez kimse. O zaman görürürüz transfer yapabiliyor mu bu takımlar.

"Galatasaray fevkalede yanlış bir yolda"

Niye İspanya'da, İngiltere'de futbol oynanıyor da biz bu haldeyiz? Galatasaray fevkalede ama fevkalede yanlış bir yolda.

Yedeklerine varıncaya kadar yabancı bir takım sahaya çıkarken bir Galatasaraylı olarak utandım. İftihar eder gibi sonunda gazeteler de 11 yabancıyla çıkmış gazeteler diyor. Bir tane isyan eden yazar yok!

2000 yılında Copanhangen'da Galatasaray Arsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı kaldırdı. Oraya gelene kadar da dandik takımları geçmedi. 2 Alman, 2 İtalyan, 2 İspanyol... 

Avrupa'nın en önemli liglerinden 2'şer takımı geçti. Bu tesadüf sonucu değil. Hak edilmiş bir şampiyonluk ifadesidir.

O takımda ilk 11'de 7 tane Türk oyuncusu vardı. 7 tane sapına kadar Galatasaraylı futbolcu vardı. Bülent de 17 yaşından beri Galatasaray'daydı. Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan beri vardı.

"Galatasaray Süper Kupa'yı aldığında Real Madrid'in müzesinde daha o kupa yoktu"

Bu Galatasaray'ı yaratan adam Fatih Terim. Bu Fatih Terim'in yarattığı Galatasaray Real Madrid'i yenip Süper Kupa'yı İstanbul'a getirdiğinde Real Madrid'in müzesinde daha o kupa yoktu.

Bu Fatih Terim'in kurduğu 9 tane Galatasaraylıdan oluşan milli takım dünya 3. oldu. Şimdi bütün bunları yaşayan Fatih Terim sahaya 11 tane yabancı ile çıkıyor. İnanamıyorum! 

Şenol Güneş Dorukhan'ı ve Güven'i oynatırken Galatasaray 11 yabancı. Ruhsuzlar kralı Belhanda ve ruhsuzlar kralı Feghouli ile sahaya çıkmayı marifet sanıyor.

Feghouli, Mitroglou, Belhanda 45 dakika sahada yok. 8 kişi oynuyor Galatasaray. Devre arasında ne fırça atmışsın Feghouli ile Belhanda biraz koşar gibi oldular. 1 gol attılar sonra yine yattılar.

Fatih Hocam dahil varsa maçı beraber izlemek isteyen beraber izleyelim. Galatasaray'ın elinde Güven gibi Dorukhan gibi oynatacağı genç adam yok mu? Koca transfer döneminde neden doğru dürüst iki tane Türk oyuncusu almadı da Mitroglou'nu aldı? Mitroglou kim!

Bugün gazetede okuyorum hedefi Avrupa imiş. Türkiye şampiyonluğunda gözü yokmuş ordan umudunu kesmiş. 

Yedekleri dahil 14 yabancıyla Galatasaray Avrupa'da derece alsa ne olacak almasa ne olacak? Şimdi bu sorunun cevabını beraber bulmamız lazım. Fatih Hoca Türk oyuncuları neden oynatmıyor?

Selçuk ruhsuz Belhanda uğruna hiç edildi! Türkiye'nin en lider oyuncularından ideal bir önlibero idi. Fernando, N'Diaye, Belhanda döküldü ama Selçuk yine kenarda oturdu. Selçuk'un en iyi oynadığı maçta oyundan alıyor. 89'da 'hadi gir prim al' der gibi oyuna sokuyor.

"Burak'ı Şenol Hoca sahiplendi"

Santrafor lazımken Burak'ı istemedi hiç. Şenol Hoca sahiplendi. Kimse istemiyorken Şenol Güneş masaya yumruğunu vurdu 'bana güveneceksiniz' dedi.

Türkiye'de ne yazık ki bu federasyon yüzünden Türk gençlerine değil elalemin işsiz güçsüzlerine dolar yağdırmakla meşgulüz. Dortmund'dan Türkiye'ye rehabilitasyona geliyor. Ama Şenol'lan farkı var Fatih Hocanın. 

Şenol efsane olmasına rağmen Kagawa ile başlamadı maça. İş bittikten sonra 'yeni arkadaşı da görün' diye şov yaparak oyuna soktu. Fatih Hocam ne yaptı? Mitroglou ile başladı. Antrenman yapmamış adam!

Hala Belhanda hala Feghouli ruhsuz olduklarını göre göre oynuyorlar. Topu almak için hamle yapmak da yok kaptırdıkları topun peşinden gitmek de yok. Topun 20 metre gerisinden boşta koşu. Bunların hepsini gösteririm hocama. Beraber maçı izleyelim.

Öyle bir lig oynanıyor ki her şey olur. Bu hakemlerle de VAR'la da her şey olur. Bu sosyal medya ile de her şey olur. 8 puan dediğin 3 maç. Onun için istatistik olarak bitmedikçe bu lig bitmez. Başakşehir daha rahat. Galatasaray'la Beşiktaş biraz daha sıkıntıda.

Ben şampiyonluk tartışmalarına hiç girmiyorum. Kaldı ki Başakşehir şampiyon olsa bile 2.'lik de Şampiyonlar Ligi için çok değerli. Bu lig daha çok şey götürür. Yeter ki niyetler iyi olsun.  14 hafta kaldı. Bu haftaki bir olayı anlatayım. Joshue gibi bir adam Mossoro'nun kartı var, Joshue koşarken Mossoro da yanında koşuyor, Joshue kendini yere attı. Hakem devam dedi. Yuttursaydı ne olacaktı? Şampiyonluğa giden takım 30. dakikada 10 kişi kalacaktı.

Sergen Yalçın'ın oynattığı futbola bayılıyorum.

Mehmet Sepil, Göztepe başkanı olduğu zaman bana telefon etti. Benim İzmir'den bir takım çıksın hasretimi biliyor. İlk defa Göztepeli tribünlerden gelen bir başkan var dedi. Hoş bir başlangıç oldu ama şu Göztepe'ye bakıyorum, ümitler kaldı başka bahara.

Başakşehir iyi futbol oynamayı, etkili futbol oynamayı unuttu. 8 puan fark yapacak bir futbol oynamıyor. Bitirişi yapan adamları çok iyi. O adamlar doğru vuruyor, diğerleri farklı vuruyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kendine gelirse Başakşehir'den puan alacak takım çok.

Senin için hazırladığımız haberler