Hıncal Uluç: Koca Fener ve koskoca Canel...

07.06.2018 - 11:09 | Son Güncellenme: 07.06.2018 - 14:09

Hıncal Uluç: Koca Fener ve koskoca Canel...

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu. Koç ve yeni yönetim kurulu üyeleri, salı günü düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar. SABAH Gazetesi'nin usta kalemi Hıncal Uluç, o törende anılması gereken efsane ismi ve sarı lacivertli kulüpte değişmesi gereken üç şeyi yazdı.

İşte Hıncal Uluç'un yazısı...

"Oyum Aziz'e"

Uluç yaptığı değerlendirmede, ”Yanlış anlamayın, bir gazeteci değil, bir Galatasaraylı olarak oyum Aziz'e.. Kongreye sızabilsem sandığa onun adını atardım, yeminle” ifadelerini kullandı.

..Ve bunların içinde Fenerbahçe'yi bilen, tanıyan, geçiniz o sabah yayınlanan gazeteleri, mesela, Fener'in yayın organı gibi çalışan Hürriyet'i okuyan tek kişi yoktu. Ağır hüküm değil mi?. Değil.. Fenerli okurlarım bana kızmasınlar, değil.. O gazetelerde Canel Konvur'u kaybettiğimiz yazıyordu.. Fener'in efsane Kadın Voleybol Takımı'nın, o Yenilmez Armada'nın hepsi birer efsane olan oyuncularının başında geliyordu Canel Konvur.. Ayten Salih vardı, Kıbrıslı.. Güneş Çapa vardı.. Hepsi nasıl arkadaşlarımdı benim.. Tam beş sene üst üste, hem de Galatasaray'ımı yenerek Türkiye, dört defa da İstanbul Şampiyonu olan Fener takımının hepsi kardeşim kadar yakın arkadaşlarımdı.
Canel biraz daha arkadaşımdı, çünkü ayni zamanda atletti. Türkiye Şampiyonu, milli atlet. Yüksek Atlama rekorlarına da el koymuştu o yıllarda.. Nasıl neşeli, nasıl yaşam dolu, arkadaş canlısı bir kızdı Canel!. Spordan elini ayağını çekince gidip Bodrum'a yerleşmiş, kendini doğada inzivaya çekmişti. Doğru dürüst haber bile olmadı bu "Vefasız" spor medyamızda.. Nasıl olsun.. Canel için Hürriyet'e verilen, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu imzalı "Ölüm İlanı"nda adı bile yanlış yazılmıştı. "Kanvur" diye. Ama mazbata törenini bir saygı duruşu ile açan Vefa Küçük, "Bugün kaybettiğimiz en efsane Fenerlilerden Canel Konvur için de" diye bir cümle ekleyebilirdi.
Ali Koç sahneye elinden tuttuğu bir yaşlı adamla çıktı. Kim olduğunu ertesi gün gazetelerden öğrendim. Fanatik Beşiktaşlı Rahmi Koç'un oğullarını "Hasta Fenerli" yapan şoförüymüş. Okula götürüp getirirken Fener maçlarına da kaçıran adam hani.. Farkında olsalar, mikrofona alır, o günleri anlattırırlardı. Ama farkında, ama gazeteci olsalar.
Ali Koç "Yepyeni bir devir açılıyor" dedi konuşmasında. Sadece Fener taraftarları değil, tüm Türkiye bekliyor o "Yeni devir"i, özlemle.. Ali Koç işe üç şeyi değiştirerek başlamalı, o töreni ve yayını izleyen biri olarak söylüyorum. 1. Fenerbahçe TV'nin kadrosu. 2- Fenerbahçe Organizasyon Komitesi. 3- Fenerbahçe Marşı.. Hele de üçüncüsü acil.. Koskoca Fener'in, en ünlü İspanyol şarkısı, tüm dünyada ezber bilinen Viva Espagna'dan yürütme marşı olur mu?. Derhal bir yarışma açmalı "Yeni Devir açacağız" diyen, Yeni Başkan!.

Fenerbahçe'nin 37. Başkanı Ali Koç, salı akşamı 20 bin kişinin toplandığı Saraçoğlu Stadında mazbatasını törenle aldı. Törende önce Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük ve altı arkadaşı çıktılar sahneye. Sonra da Ali Koç başta, çeşitli kurullarda yer alan 71 kişi daha.. Töreni Fenerbahçe Tv yayınlıyordu. Bir yığın da onun görevlisi etrafta.. Tribünlerde de 20 bine yakın Fenerli..

"Galatasaray'ın Kupa Töreninden kötüsü olabilir mi" demiştim. Fenerli dostlarım beni fazla bekletmedi. Bundan daha kötü bir "Coşku Töreni" hazırlanamazdı. Bundan daha kötü de yayın. Bu defa başka TV vermediği için FBTV'den izlemek zorunda kaldım. Yani "En berbat naklen yayın ödülü"nü tartışmasız alırlar.. Kimseyi doğru dürüst gösteremediler. Kimseyi tanımadılar.

Uluç, Aziz Yıldırım demişti...

Deneyimli gazeteci Hıncal Uluç, seçim öncesinde dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuş ve Aziz Yıldırım'a destek çıktığını ifade etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler