Hıncal Uluç: "Muslera, Galatasaray'dan kovulmalı"

25.09.2018 - 23:17 | Son Güncellenme: 26.09.2018 - 02:17

Hıncal Uluç: "Muslera, Galatasaray'dan kovulmalı"

Spor yazarı Hıncal Uluç, A Spor'da yayınlanan 90'A programında gündemi değerlendirdi. Hıncal Uluç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kahraman Bapçum gibi bir anıt gidiyor ve arkasından iki satır okumadım, gerçekten yazık. TSYD'yi kuran ve 6 sene başkanlığını yapan biriydi. Benim zamanımda televizyon yoktu, radyoda dinlerdik. Benim için maç pazartesi günü Kahraman ağabeyi okuduktan sonra biterdi. Ender gelen spor yazarlarından biriydi. Ben bu vefasızlığa çok üzülüyorum.

Bizim medyamız koşucuya aşık. Son iki senedir kim konuşuluyor? Medel. Koşmaktan başka yaptığı bir şey yok.

Bu derbiyi berbat bir utanç maçı olarak görüyorum. Dört teknik adam içinde en mazur görülebilecek olanı Fenerbahçe'nin teknik direktörü Cocu. Bu maçı da kaybetseydi rezil olarak gideceğini biliyordu. Bu maçı kontrollü oynamasını kabul edebilirim. Hak vermesem de anlarım. Ama Şenol Güneş'i anlamam için bir sebep yok. Şenol Güneş, 'Kontrollü oynamayı istedik' diyor. Korkak oynayamadığını söyleyemediği için kontrollü oyun, diyor. İkinci yarıda iki takım da orta sahada direnç gösteremedi. Maçı anlatan spiker de, 'Ne iğrenç maç' diyemedi.

Aatif sürekli içeriye girerek Hasan Ali Kaldırım'ın önünü boşaltıyor. Yorumcu bunu anlamayıp yorum yapmaya çalışıyor. Böyle özel maçlara özel yorumcular getir. Beşiktaş'ta da Fenerbahçe'de de teknik direktörlük yapan Mustafa Denizli var. Hiç merak ettiniz mi yorumcu kim? Eurosport bu işi bilmiyor mu, özel maçlara Wenger'i getiriyor? İkinci yarı Valbuena oyuna girdi, aynı oyun devam etti. Bunu göremediler. 

"Şenol Güneş, Quaresma'yı sevmiyor"

Şenol Güneş iki şeyi değiştiremedi. Biri korkaklık. Öte yandan oyuncuları antipati ile yönetiyor. Quaresma'yı, Mustafa Pektemek'i ve Vagner Love'ı sevmiyor. Mecbur olmadıkça oynatmıyor. 1 dakika kalmışken Quaresma'yı neden çıkarıyorsun? 

"Şenol Güneş, Beşiktaş'ın bu kadrosuna layık değil"

Beraberliğe herkes razı. Hakem razı. Şenol Güneş ve Cocu razı. Galatasaray'ın üç puan kaybettiği haftada derbi sayesinde kayıp bir puana indi. Alanyaspor gibi kümede kalma mücdelesi veren nasıl oynar? Duble kontrollü futbol. Böyle bir takımda gol kralı olmuş bir futbolcu neden oynamaz. Mustafa Pektemek bir maç forvet arkasında oynadı. O maçta ne kadar etkili olduğunu bir tek Şenol Güneş görmedi. Bir daha forma giyemedi. Neden? Şenol Güneş sevmiyor adamı. Şenol Güneş, Beşiktaş'ın bu kadrosuna layık değil. Bu maçta yaptığı tek güzel şey Fikret Orman'a attığı taş. 'İyi sahada oynamaya alışmadık' dedi maçtan sonra. Bu zeka isteyen bir laf.

"Akhisarspor maçının sorumlusu Fatih Terim"

Fatih Terim suçlu aramasın. Akhisarspor rezaletinin tek sorumlusu kendisi. Bugüne ait bir şey değil. Sezon başından beri Galatasaray kötü oynuyor. Bir sürü oyuncu eleştirisi yapabilirim ama bunu yapmıyorum. Şenol Güneş'ten beter sempati ve antipati ile takım kuruyor. Galatasaray hangi futbolu oynadı, anlayan var mı? Sahaya ne yapmak için çıktı? Dilimizde tüy bitti.

"Muslera, Galatasaray'dan kovulmalı"

Muslera 'Ben kaptanım her yere giderim' diyor. Onu bile bilmiyor. Muslera denen adam Galatasaray'dan kovulmalı. Çünkü Galatasaray'ın büyük takım olduğunun farkında değil. Bir tane topu oyuna hızlı soktu mu? Oyunu yavaşlatan adam o. Kenarda seyreden adam da Fatih Terim. Galatasaray %70 topa sahip ama kendi sahasında oynuyor. Akhisarspor topu kaptığı gibi rakip kaleye gidiyor.

Fatih Terim, Garry Rodrigues'in kulağını çekecekmiş. Rodrigues penaltıyı aptalca kullandı. Penaltı kurtarılmaz. Penaltıyı yumuşak atarsan, %99'luk gol olma ihtimali %50'ye iner. 

Akhisarspor nereden akın yaptı? Nagatomo ileriye çıkıyor, arkası boş oluyor. Garry Rodrigues hiç arkasına bakıyor mu? O gol atacak da göklere çıkacak. Fatih Terim bunu görmüyor mu?

Senin için hazırladığımız haberler