Hıncal Uluç, spor gündemini değerlendirdi

19.11.2019 - 23:35 | Son Güncellenme: 19.11.2019 - 23:59

Hıncal Uluç, spor gündemini değerlendirdi

Deneyimli spor yazarı Hıncal Uluç, Türkiye’nin spor gündemini değerlendirdi.

A Spor’da yayınlanan 90’A programında konuşan Uluç’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

'Amatör ligde dört yabancı...'

Şu anda TFF başkanından itibaren boş. 11 yabancı ile oynayan Galatasaray Türkiye’nin en yaşlı takımı değil mi? Bunlar neden alınıyor bütün kulüpler tarafından? Amatör liginde bir maçta takımın dört yabancısı varmış. Okudum inanamadım.

Nerede oyuncu yetişecek? Yabancının oynaması hırslandırır vs diye sebepler sayabilirsin. Hakikat güneşinin doğacağı tartışma olmasa, münazara olsa ben yabancıyı savunurum ve herkes şaşar. Ne kadar yetenekli olursa olsun futbolcu sahada yetişir. Saha kenarında yetişmez.

Ömer Bayram milli takım beki olarak Galatasaray’a geldiğinden beri kenarda oturuyor. Nasıl yetişecek bu çocuk? Oynatırsan adamı yetiştirirsin. Oynatırsan adam maç içinde hatalarını kendi görür ve ne zaman pas şut atacağını kendi öğrenir. 

Eskiden Avrupa Kupaları tek bir ülkede yapılırken Türkiye’nin katılmasına bayram yapardı düzenleyen ülke. Stadyumların yarısı doluyor. Birisinin bu futbolu oynatan hocayı göklere çıkarmak ne kadar hakkıysa, diğerinin de eleştiriye hakkı var. 

2020’de ne yapacağımızı tartışmalıyız ki 2016 gibi bir şey yaşamayalım. 2020 simsiyah bant takılması gereken bir futbol tarihi parçası. 2020 takım olarak, ekip olarak, sahaya koyduğumuz futbol olarak pırıl pırıl olmamız lazım.

Şenol Güneş’in oynattığı futbola söyleyecek çok şeyim var. Bunları özetleyen yazılar da yazdım. Yaptığım tek şey düşündüğümü söylemek. Düşündüğüm her şey doğrudur diye bir şey yok. Doğrular birleşirse biz 2020’de en doğruyu buluruz.

Futbol seyircisinin sayısı dünyada hızla düşüyor. Artık tek kanal yok. Ben o maçı kapadığım zaman başka kanallar da seyredebiliyorum. Program nedeniyle maçları takip ediyorum. 

Türkiye - İzlanda maçında seyre değer bireysel ve takım olarak ne oynadık? Benim cevabım sıfır. Siz başka cevap verebilirsiniz. Türkiye’nin 2020’ye gitmemesi için önünde kalan iki maçta İstanbul’daki İzlanda ve deplasmandaki  Andorra maçının ikisinin de kaybetmesi gerekti. Bunu herhangi bir bahisçiye sorsak iki maçı kaybeder diye oynayan milyoner olur.

İzlanda ve Andorra maçını kazansak, kuraya bir ya da ikinci torbadan girecektik. Şimdi ne kadar fark edeceğiz göreceğiz. İlk torbada olsak ya da ikinci torbada olsak bir tane üst düzey rakibin olacaktı. 

Senin için hazırladığımız haberler