Hıncal Uluç'tan flaş öneri: "VAR sistemi kaldırılmalı..."

23.04.2019 - 20:56 | Son Güncellenme: 23.04.2019 - 23:56

Hıncal Uluç'tan flaş öneri: "VAR sistemi kaldırılmalı..."

A Spor yorumcusu Hıncal Uluç, 90'A programında spor gündemini değerlendirdi. Bu hafta ligde oynanan maçları değerlendiren Uluç gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Söyledikleri sözlerle gündem belirleyen Hıncal Uluç Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor için neler söyledi?

İşte Ajansspor'un Hıncal Uluç'un açıklamalarından değerlendirdi:

Bana göre haftanın olayı, hafta biterken, 'VAR yok olsun' diye bağırmam. VAR sistemine ihtiyaç var. Yanlış olan iğrenç tezgah uygulama. VAR sistemini hatalarını düzeltmek için değil, hatalarını seyircilerine yutturmak için kullanıyorlar. Maçın skorunu değiştiren hataları izleyerek çözmenin teknoloji kullanımıdır VAR. bu ayıptır. TFF'nin otoritesi varsa geri kalan 5 haftada VAR sistemini kaldırmalı. 

"Burak'ın pozisyonu penaltı değil"

Burak Yılmaz'ın pozisyonunda penaltı yok. İsteniyor ki, ceza sahasına girene dokunulmasın. İngiltere Premier Ligi'ni izliyoruz. Pozisyonda temas var ama faul değil. Çünkü futbolda temas faul değil. Normal çekimde bu hareket penaltı değil. Temassız futbol yok.

Mete Kalkavan'ın kararları...

Şenol Güneş ilk defa bu kadar maçtan bu kadar uzaktı. Maçın sonunda diyor ki, 'Medel'in çıktığı iyi oldu.' Gazeteden okuduğumuza göre Medel 'Beni oyundan çıkar' demiş. Kendini attırıp gitmek istiyor. Bunu Beşiktaşlı arkadaşlarım söylüyor. Medel'in çıkarılması iyi olduysa neden onu söylemesini bekledin? Mete Kalkavan bütün kritik yorumlarında Beşiktaş lehine karar verdi. 

"Medel Beşiktaş'a layık değil"

Medel'in Beşiktaş'a layık bir futbolcu olmadığını ilk önce Şenol Güneş'in anlaması lazım. Necip oyuna girince savunma sakinleşti ve topları da iyi kullandı.

Karius ve Muslera'ya eleştiri...

Karius ve Muslera kadar geri paslara kötü vuran kaleci yok. Teknik direktörler de buna önlem almıyorlar. Lens Beşiktaş'ın en kilolu oyuncularından biri. Burak Yılmaz'a 3 top gelir, 2'si ofsayt olur ama 1'ini de atar. Lens'ten başka elinde oyuncu yok kanatta.

"Kagawa takımı 10 kişi bıraktı..."

Kagawa takımı 10 kişi oynattı. Ljajic takımı 9.5 kişi bıraktı. Oraya Oğuzhan'ı koyacaksın. Çünkü Beşiktaş'ta savunma arkasına top atacak tek futbolcu var. Değişiklikleri çok geç yaptı. Galibiyeti de tesadüfen aldı. Şenol Güneş'i bu hafta tanıyamadım.

Ali Koç, Fenerbahçe taraftarının büyük desteğiyle seçilmiş ilk başkan. Ali Koç 50 milyon dolar koydu kasaya, akşam para bitti. Herkesin futboldan gelmesi şart değil. Geldiği yeri iyi bilecek. 

"Lig biter mi?"

Arda Kardeşler maçı Kayserispor'un elinden aldı, Galatasaray'a verdi. Bu sebeple VAR olmasın, dedim. Eyyam girmesin. Kimin eyyamcı olduğunu en azından biliriz. Lig biter mi onu bile bilmiyorum. Buraya bir de provokasyon karışırsa ne olur? Allah korusun. Spor Bakanı bunun önlemini almalı. 

"Abdullah Avcı aklını başına almazsa..."

Hikmet Karaman'ın Kayserispor'a oynattığı futbol, Fatih Terim'e örnek olmalı. Bu takım mı şampiyon olacak? Şu rezil maçtan sonra o tribünler 'İmparator Fatih Terim' diye tezahürat yaptı. Ama Başakşehir de bir şey oynamıyor. Başakşehir'in de Galatasaray'ın da kesin kazanır dediğim bir maçı yok. Başakşehir, Göztepe'yi yenemez. Abdullah Avcı aklını başına almazsa Başakşehir kimseyi yenemez. Dönün son 6 haftada Başakşehir ile ilgili neler söylediğime bakın. 

Fatih Terim'in göndermek istemediği kimseyi yönetim gönderemez. 

Belhanda'ya sert sözler...

Galatasaray'da Belhanda ve Feghouli gibi mikroplar var. Onlar Galatasaray'ı çökertiyor. Fatih Terim önce onları yazıyor, gerisine 9 oyuncu yazıyor.

"Linnes'in mükafatı ne?"

Linnes geçen haftanın en iyisiydi. Bu hafta mükafatı ne? Makas. Çünkü Linnes'i sevmiyor. Tıpkı Selçuk'u sevmediği gibi... 

Senin için hazırladığımız haberler