Hıncal Uluç'tan sert sözler: "Şenol Güneş'i bugün görevden almıştım"

28.05.2019 - 19:02 | Son Güncellenme: 28.05.2019 - 22:02

Hıncal Uluç'tan sert sözler: "Şenol Güneş'i bugün görevden almıştım"

Deneyimli gazeteci Hıncal Uluç, Süper Lig, TFF, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs Salı akşamı A Spor’da yayınlanan 90’A programında konuşan Hıncal Uluç’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Haftanın olayı; Hatay-Adana Demirspor maçı

1. Lig Play-Off yarı final rövanş maçlarını izledim. Hatayspor-Adana Demirspor maçının son dakikaları yılın maçıdır. Böyle bir maç olarak Galatasaray - Milan karşılaşmasını hatırlıyorum. Son 4 dakikada Galatasaray UEFA'ya, Milan ise evine gitmişti. Bana göre haftanın olayı; Hatayspor - Adana Demirspor maçıdır. Benim medyam bu maça çok fazla yer vermedi. Göztepe - Ankaragücü maçı çok fazla konuşulmadı. Ajanstan gelen haberleri direkt gazeteye girmişler. 

'Süper Lig seviyesinde değiller'

Osmanlıspor-Gazişehir maçına Gaziantep'ten 3 bin Gazişehirli gelmişti, Gazişehir'in tribün avantajı vardı. Osmanlıspor'un da iç sahada 300 taraftarı vardı. Çünkü; Osmanlıspor, Başakşehir gibi yapay takım. Melih Gökçek'in oğlu için kurduğu bir takım. Hatayspor - Gazişehir maçında bu Mehmet Altıparmak'la Gazişehir'in işi zor. Hatayspor ve Adana Demirspor iyi futbol oynadı. İlhan Palut da Ümit Özat da forvet çıkarıp, stoper  alıyor. Play-Off'taki dört takımın teknik direktörü de Süper Lig seviyesinde değil. 

Osmanlıspor ve Gazişehir'in en büyük sıkıntısı teknik direktörleri. İlk maçı Gazişehir kendi sahasında 2-0 kazanmış. Gazişehir'in 1 gol atması durumunda, Osmanlıspor'un 4-1 kazanması lazımdı. Gazişehir maçın başından beri savunma yaptı, 65. dakika durum 2-0 oldu. Sonra iki takımda maçı uzatmaya bırakmak için savaştı. Osman Özköylü ve Mehmet Altıparmak teknik direktörlüğü nereden öğrenmişler? İki takımın muhteşem kalecisi de 7 penaltı yediler(!) Ey kaleciler penaltı kurtarılmaz, kaçırılır.   

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferi hakkında yorumu

TFF Başkanı kim? Hüsnü Güreli mi? Fakat gazeteler Nihat Özdemir'i yazıyor. Hüsnü kardeşim,  Türkiye - Yunanistan maçı ile Hatay-Gazişehir maçı neden aynı gün?

Fenerbahçe'nin ligi 6. bitirmesi başarı olarak nitelendiriliyor. Bu tablo Fenerbahçe tarihinin utanç tablosudur. Gerçek taraftar, gerçek gazeteci şunu söyler; 'Utanmıyor musunuz? Bizi 6. sıradaya sevinir hale getirdiniz'  Ben, Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun transferine karşı çıkmıyorum.  Fenerbahçe'nin uzun yıllardır sahada lideri yok. 

Cengiz'e sert sözler: Ayıp

Galatasaray, Fatih Terim'le 5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde Fatih Terim'in yanında Mustafa Cengiz vardı. Mustafa Cengiz'den sonra gelen yönetici Fatih Terim'i istemezse tazminatını Mustafa Cengiz mi verecek? Ayıp! Bunu yazan bir gazeteci de yok! Bu daha ayıp! Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi iki hocası var. Birisi Mustafa Denizli diğeri ise Fatih Terim. Terim, Galatasaray'a Ankaragücü'nden, Denizli, Galatasaray alt takımından geldi. Abdullah Avcı, Mustafa Denizli ve Fatih Terim'den daha çok tecrübeye sahip. 

Abdullah Avcı'ya mesaj: Beşiktaş'a gitme

Beşiktaş'ı uzun süreli başarıya götürecek teknik direktörden önce başkandır. Herkes Abdullah Avcı diyor ben de Samet Aybaba, Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek diyorum. Türk medyası gibi sallıyorum. Bu isimler gelmezse kimse bir şey demez. Gelirse 'Hıncal Uluç demişti' derler. Bu isimlere yakışır mı? Bence çok yakışır. Abdullah Avcı senin 1 yıl boyunca arkadanda duracak bir başkan lazım. Abdullah Avcı bana sorsa 'Fikret Orman'a güvenme ve Beşiktaş'a gitme' derim. 

Beşiktaş’ın antrenörü belli de bir tane gazetede bulunmuyor. Vah Türk basını.

Düşenlerden Erzurumspor’a acıdım. Akhisarspor düşmeyi sonuna kadar hak etti. Erzurumspor Türkiye’nin en güzel futbol oynayan iki takımından biriydi son dönemde Rizespor ile birlikte. Anadolu kulüpleri şunu bir türlü anlamıyor. Antrenör değiştirerek hiçbir yere varamazsınız. Bir antrenörün arkasında direneceksiniz, onu orada tutacaksınız. Bu hocaları sürekli değiştirirseniz bu takımlar düşer.

13 maç kaybeden Malatya altıncı oldu, 11 maç kaybeden Bursaspor küme düştü. Bütün hocalarda şu kafa var, yenilmezsem kovmazlar beni. Beraberliğe oynama devri bitti. Kazanmaya oynamak önemli.

Şenol Güneş’in aklında Fransa’yı yenmek yok. Bir hoca “Ben Fransa maçından hiçbir şey beklemiyorum.” diye çıkarsa o takımdan hayır gelir mi ya? Takımın başındaysan her maçtan bir şey bekleyeceksin. Şenol Güneş’in içinde hep bir korku var. O yüzden Şenol Güneş benim defterimde iyi hocalar arasında yok.

Ben Hüsnü Gürel’in yerinde olsam bugün Şenol Güneş’i görevden almıştım. Fransa maçından bir şey beklemiyorum diyen hoca olmaz. Önce kendi kafanda maçı kazanabileceğini düşüneceksin.

Senin için hazırladığımız haberler