Unutulmaz maçta Hırvatistan güldü!

07.07.2018 - 22:26 | Son Güncellenme: 08.07.2018 - 01:26

2018 Dünya Kupası çeyrek final maçında Rusya ile Hırvatistan takımları karşı karşıya geldi. Dünya Kupası haberlerini sitemizde bulabilirsiniz.

Unutulmaz maçta Hırvatistan güldü!

2018 Dünya Kupası çeyrek final maçında Rusya ile Hırvatistan takımları kozlarını paylaştı. Fishy Olympic Stadı’nda oynanan ve Brezilyalı hakem Sandro Ricci’nin yönettiği mücadelenin normal süresi 1-1’lik eşitlikle sona erdi, maç uzatmalara gitti. 

Uzatma dakikalarında ise önce Hırvatistan sonra Rusya sevindi. Mücadele penaltılara taşındı. Dünya Kupası'nda Rusya - Hırvatistan maçı nefesleri kesti. Penaltılarda gülen Hırvatistan, yarı finalde İngiltere'nin rakibi oldu.

Stat: Fisht

Hakemler: Sandro Ricci, Emerson de Carvalho, Marcelo van Gasse (Brezilya)

Rusya: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov, Zobnin, Kuziaev, Samedov (Dk. 54 Erokhin), Golovin (Dk. 102 Dzagoev), Cheryshev (Dk. 67 Smolov), Dzyuba (Dk. 79 Gazinsky)

Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko (Dk. 97 Corluka), Lovren, Vida, Strinic (Dk. 74 Pivaric), Rakitic, Modric, Rebic, Kramaric (Dk. 88 Kovacic), Perisic (Dk. 63 Brozovic), Mandzukic

Goller: Dk. 31 Cheryshev, Dk. 115 Fernandes (Rusya), Dk. 39 Kramaric, Dk. 101 Vida (Hırvatistan)

Sarı kartlar: Dk. 35 Lovren, Dk. 38 Strinic, Dk. 103 Vida, Dk. 114 Pivaric (Hırvatistan), Dk. 109 Gazinsky (Rusya

Denis Cheryshev harika golle Rusya'yı öne geçirdi

Karşılaşmada ilk golü Rusya buldu. Maçın 31. dakikasında Denis Cheryshev uzak mesafeden attığı golle kaleci Subasic’i avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kramaric, Hırvatistan'a beraberliği getirdi

Golden sonra beraberlik için uğraş veren Hırvatistan, 39. dakikada Andrej Kramaric’in golüyle 1-1’lik eşitliği yakaladı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıda eşitlik bozulmadı

İkinci yarıda her iki takım da yarı final biletini kapabilmek için ataklar geliştirdi. Ancak; takımlar aradıkları galibiyet golünü bir türlü bulamadı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmada Beşiktaşlı Vida sahneye çıktı

İlk uzatma bölümünde Rusya karşısında Hırvatistan, Vida'nın attığı golle 101. dakikada 2-1 öne geçti. Bu gol sonrasında Hırvatistan büyük bir sevinç yaşadı. Ama Rusya, 115. dakikada Mario Fernandes ile durumu 2-2'ye getirdi ve karşılaşmada kazananı penaltı vuruşları belirledi. 

Rusya çeyrek finale nasıl gelmişti?

Stanislav Cherchesov yönetimindeki Rusya, A Grubu’nda Suudi Arabistan’ı 5-0, Mısır’ı 3-1 yenmiş, son maçında ise Uruguay’a 3-0 kaybetmişti. 6 puanla gruptan çıkan Rusya, Son 16 Turu’nda ise İspanya’yı eleyerek çeyrek finale ulaşmıştı.

Hırvatistan’ın 2018 Dünya Kupası yolculuğu

D Grubu’nda Arjantin, Nijerya ve İzlanda ile mücadele eden Zlatko Dalic yönetimindeki Hırvatistan 3’te 3 yaparak bir üst tura yükseldi. Nijerya’yı 2-0, Arjantin’in 3-0 geçen Hırvatlar, İzlanda’yı da 2-1 devirdi. Son 16 Turu’nda ise Hırvatistan, zorlanmasına karşın penaltılarda Danimarka’yı eleyerek çeyrek finale yükselmişti. Hırvatistan, 98 Dünya Kupası'ndan sonra yeniden yarı finale yükselmiş oldu.

Seri penaltı vuruşları heyecanı doruğa çıkardı

Penaltılar

Rusya :  3 

Smolov       :     -

Dzagoev     :     +

Fernandes  :     -

Ignaschevich :  +

Kuzyaev          :  +

-----------------------

Hırvatistan :  4

Brozovic  :  +

Kovacic    :  -

Modric    :   +

Vida         :   +

Rakitic     :    +

Senin için hazırladığımız haberler