Hırvatistan tarih yazarak finale yükseldi!

11.07.2018 - 22:32 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 01:32

2018 Dünya Kupası yarı final maçında Hırvatistan ile İngiltere karşı karşıya geldi. Hırvatistan rakibini 2-1 geçerek finale yükseldi.

Hırvatistan tarih yazarak finale yükseldi!

Hırvatistan ile İngiltere, 2018 Dünya Kupası yarı final maçında karşı karşıya geldi. Luzhniki Stadı’nda oynanan ve FIFA kokartlı Türk hakemimiz Cüneyt Çakır ile ekibinin yönettiği mücadelede normal süre 1-1’lik eşitlikle sona erdi, maç uzatmalara taşındı.

İlk uzatma bölümünde eşitlik bozulmasa da ikinci uzatma bölümünde sahneye Mario Mandzukic çıktı ve Hırvatistan, rakibini 2-1 devirerek Dünya Kupası'nda Fransa'nın finaldeki rakibi oldu. Hırvatistan tarihinde ilk kez finale çıkma başarısı gösterdi.

Trippier nefis golle perdeyi açtı

Heyecanlı geçen maçta İngiltere, 5.dakikada Kieran Trippier’ın frikikten attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına İngiltere’nin üstünlüğü ile gidildi.

Perisic beraberliği getirdi

İkinci yarıda beraberlik için fırsat kollayan Hırvatistan, 68.dakikada Ivan Perisic’in attığı golle skora eşitliği getirdi ve maçın 90 dakikası 1-1’lik eşitlikle son buldu.

Hırvatistan ikinci uzatmada golü buldu

İlk uzatma devresinde iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Hırvatistan, maçın 108.dakikada Mandzukic'in attığı golle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Maçta başka gol olmadı ve Hırvatistan adını finale yazdırdı. Hırvatistan'da Vida maça ilk 11'de başladı ve 120 dakika sahada kaldı.

İngiltere yarı finale nasıl gelmişti?

İngiltere, Belçika, Tunus ve Panama’nın yer aldığı gruptan 6 puanla 2.sırada bir üst tura yükselmişti. Son 16 Turu’nda Kolombiya’yı penaltılarla elemiş ve ardından çeyrek finalde İsveç’i 2-0 ile geçmişti. İngilizler böylece yarı finalde kupadan elendi.

Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak

Alınan bu sonucun ardından Hırvatistan, finalde Fransa'nın rakibi oldu. İngiltere ise 2018 Dünya Kupası'na yarı finalde veda etti.  Finalde Fransa ile Hırvatistan 15 Temmuz Pazar günü karşı karşıya gelecek.

Hırvatistan’ın kupa performansı nasıldı?

Dünya Kupası’nda D Grubu’nda yer alan Hırvatistan ise Nijerya’yı 2-0, Arjantin’i 3-0 ve İzlanda’yı 2-1 geçerek Son 16 Turu’na yükselmişti. Bu turda Danimarka’yı penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Rusya karşısında da yine penaltılarla gülmüştü. Hırvatistan şimdi ise tarih yazarak finale ulaştı.

Stat: Luzhniki

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Dk. 95 Pivaric), Rakitic, Brozovic, Rebic (Dk. 101 Kramaric), Modric (Dk. 118 Badelj), Perisic, Mandzukic (Dk. 115 Corluka)

İngiltere: Pickford, Walker (Dk. 112 Vardy), Stones, Maguire, Henderson (Dk. 97 Dier), Trippier, Dele Alli, Lingard, Young (Dk. 91 Rose), Sterling (Dk. 74 Rashford), Kane

Goller: Dk. 5 Trippier (İngiltere), Dk. 68 Perisic, Dk. 109 Mandzukic (Hırvatistan)

Sarı kartlar: Dk. 48 Mandzukic, Dk. 96 Rebic (Hırvatistan), Dk. 54 Walker (İngiltere)

 

2018 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi 1-1 biten yarı final mücadelesinde Hırvatistan, uzatma bölümünde İngiltere'ye 2-1'lik üstünlük sağladı ve adını finale yazdırdı.

Karşılaşmada Türk hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Hırvatistan finalde Fransa'nın rakibi oldu. Rusya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda final mücadelesi 15 Temmuz Pazar günü Luzhniki Stadı'nda oynanacak.

5. dakikada İngiltere öne geçti. Dele Alli'nin düşürülmesiyle kazanılan frikikte topun başına Trippier geçti. Trippier, Hırvatistan ceza yayı önünden kullandığı frikikte topu ağlara gönderdi: 0-1.

32. dakikada Hırvatistan etkili geldi. Rebic, sağ kanattan yerden İngiltere ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmadan seken topu bir kez daha önünde bulan Rebic, İngiltere ceza sahası önünden gelişine vurdu, kaleci Pickford iki hamlede topu kontrol etti.

68. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Vrsaljko'nun altıpas önüne yaptığı ortaya Perisic, Walker'dan önce ayak koydu ve topu ağlara yolladı: 1-1.

72. dakikada Hırvatistan net bir fırsatı kullanamadı. İngiliz savunmasının yaptığı hatada topu önünde bulan Perisic ceza sahasına girdi. Perisic sol çaprazdan ters köşeye şutunu gönderdi, top yan direkten döndü. Boşta kalan topu önünde bulan Rebic'in zayıf şutunda ise meşin yuvarlağı kaleci Pickford kontrol etti.

84. dakikada yine Hırvatlar etkili geldi. Sağ kanattan arka direğe yapılan yüksek ortaya kaleci Pickford ile Mandzukic yükseldi. Boşta kalan topu önünde bulan Perisic, sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı boş kale yerine üstten auta gönderdi.

99. dakikada İngiltere gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan kornerde Stones kafayı vurdu, Vrsaljko kaleye giden topu çizgi üzerinde kafa ile uzaklaştırdı.

105+2. dakikada Hırvatistan 2. gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Perisic'in altıpas önüne gönderdiği sert topa Mandzukic dokundu. Kaleci Pickford'un ayağına çarpan top yükseklik kazanarak kornere gitti.

 

109. dakikada Hırvatistan öne geçti. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada savunmaya çarpan top yükseklik kazandı. Perisic'in kafa ile indirdiği topa Mandzukic altıpas önünde sol ayağıyla sert vurdu ve fileleri havalandırdı: 2-1.

Normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada, uzatma bölümünde rakibine 2-1'lik üstünlük sağlayan Hırvatistan finale yükseldi.

Senin için hazırladığımız haberler