Hırvatistan'a 'gamalı haç' cezası

23.07.2015 - 19:16 | Son Güncellenme: 23.07.2015 - 19:16

UEFA, Hırvatistan ile İtalya arasında oynanan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçında saha zeminine çizilen gamalı haç gerekçesiyle ev sahibi takımın 1 puanının silinmesine ve 2 maçını seyircisiz oynamasına karar verdi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 12 Haziran'da oynanan ve 1-1 sona eren Hırvatistan ile İtalya arasındaki grup karşılaşması sırasında, ev sahibi ekibin ırkçı eylemlerinden dolayı çeşitli cezalar aldığı belirtildi.

Buna göre, gruptaki 1 puanı silinen Hırvatistan, evinde oynayacağı 2 maçı da seyircisiz sahada oynayacak. Ayrıca, 100 bin avro para cezası alan Hırvatistan, olayların yaşandığı Split şehrindeki Poljud Stadı'nda elemeler boyunca hiçbir karşılaşmaya çıkamayacak.

Hırvatistan, puan cezasına rağmen H Grubu'nda 13 puanla hala ilk sırada bulunuyor.

Hırvatistan ile İtalya arasında oynanan maç sırasında Poljud Stadı'nın zeminine gamalı haç çizilmişti. Hırvatistan, daha önce de İtalya ile deplasmanda oynadığı maçta çıkan tribün olayları ve Norveç maçındaki ırkçı eylemler sebebiyle tribün kapatma ve para cezaları almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler