Hocası açıkladı: Enner Valencia'nın sakatlığında son durum ne?

Cüneyt Muharremoğlu
21.11.2022 - 10:34 | Son Güncellenme: 21.11.2022 - 10:38

Dünya Kupası'nda Katar-Ekvador maçına attığı 2 golle damga vuran Fenerbahçeli Enner Valencia sakatlanarak oyundan çıktı. Valencia'nin son durumu nasıl? Detaylar haberimizde

Hocası açıkladı: Enner Valencia'nın sakatlığında son durum ne?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'in şu ana kadar bölümüne damga vuran ve 12 maçta 13 gole atan imza atan Enner Valencia, Dünya Kupası'na hakira bir başlangıç yaptı. Ekvadorlu futbolcu attığı 2 golle takımının 3 puanla turnuvaya başlamasını sağladı.

Fenerbahçelileri korkuttu

Dünya Kupası'nın açılış maçı olan Katar -Ekvador maçında duble yapan ve bir golü de ofsayt nedeniyle sayılmayan Enner Valencia, ilk yarının sonlarında Katarlı bir oyuncunun sert müdahalesiyle yerde kaldı. Valencia sahada gördüğü tedavinin ardından oyuna devam etti.

İkinci yarı oyundan çıktı

Dizine aldığı darbe nedeniyle zoralanan futbolcu, oyuna bir süre daha devam etti. Ancak, Valencia 77. dakikada kendini yere bıraktı. Sahaya sağlık ekibi girerken Valencia yerini Jose Cifuentes'e bıraktı.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası'nı Fenerbahçeli Valencia açtı!
Habere Git

Sakatlığında durum ne?

Yedek kulübesinde dizine buz tedavisi yapılan Valencia, maçtan sonra sakatlığı hakkında şunları söyledi: "Doktorlar muayene ettikten sonra neyim var göreceğiz. Hollanda maçında sahada olmayı umuyorum." 

"Tek bacakla bile oynatırım"

Ekvador Teknik Direktörü Gustavo Alfaro da Valencia'nın sakatlığı hakkında bilgi verdi.  Alfaro, "Eminim ki Hollanda maçında sahada olacak. Tek bacakla olsa bile onu oynatacağım. İlk 11'ime yazacağım ilk isim Valencia" dedi.

Fenerbahçe'yi Tigres'ten geldi

33 yaşındaki Valencia, sırasıyla CS Emelec, Pachuca, West Ham United, Everton, Tigres'te oynadı. 2020'de Tigres'ten Fenerbahçe'ye bedelsiz olarak transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 90 maça çıkan futbolcu 41 gol atarken 14 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler