İrfan Can Kahveci'ye Olay Sözler: Hocaya Kulis Yapacağına Oynasana Kardeşim!

27.12.2021 - 09:16 | Son Güncellenme: 27.12.2021 - 10:32

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 2-0 yendi. Maçın ardından Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusuna sert eleştiri geldi.

İrfan Can Kahveci'ye Olay Sözler: Hocaya Kulis Yapacağına Oynasana Kardeşim!

Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka'dan, Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci'ye sert bir eleştiri geldi.

Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını değerlendiren Büyüka'nın yazısı şöyle;

"Ninni diye algılayıp derin bir uykuya dalmıştır"

Süper Lig’in gündüz kuşağında Göztepe-Adana Demirspor maçını izledim, müthişti. Hız, heyecan, tempo, mücadele... Ne ararsanız vardı. Maç bir o tarafa gitti, bir bu tarafa... Futbola doyduk, heyecanını yaşadık, zevkimizi aldık.Bir saat sonra Fenerbahçe-Malatya maçı başladı. İddiaya girerim, iki maç arasında yemek yiyip, biraz fazla kaçırmış olanlar, bu maçı “ninni” diye algılayıp derin bir uykuya dalmıştır.

"Milletin futbol keyfinin içine 'limon' sıkan, işkence gibi futbol"

Bu kadar yavaş, bu kadar temposuz, hızdan nasibini almayan, tek deparı bile olmayan, aşırı gereksiz ve yararsız pas yapılan, milletin futbol keyfinin içine “limon” sıkan, işkence gibi bir futbol oldu. Şuna hayret ediyorum; ligin her maçını izliyorum, tehlike bölgesinin göbeğinde kıvranan takımlar bile Fenerbahçe’den 10 kat daha iyi oynuyorlar. Nasıl oluyor bu? İstesen bu kadar kötü olamazsın.

"Hocaya kulis yapacağına oynasana kardeşim"

İrfan Can, bu ülkenin yaratıcı, oyunun kaderini değiştirecek bir-iki oyuncusundan biri... Ama oynamıyor. Bir oynuyor, beş maç yatıyor. Oynasana kardeşim... Hocaya kulis yapacağına, her şeye bahane bulacağına, el-kol çevrene dayılanacağına, yeteneklerinin, profesyonelliğinin karşılığını versene... Her maç hayal kırıklığı yaratmak zorunda mısın? 

Pereira kurbanı Pelkas

Fenerbahçe o kadar yavaş hücuma çıktı ki, ilk yarının ortalarında Mesut bir kontratağa kalktı, rakip savunma bomboştu. Topu atacak adam bekledi, en az otuz saniye... Fenerbahçeli oyuncuların keyfi gelene kadar, Malatya savunması geri geldi. Pereira kurbanı Pelkas oyuna girene kadar Fenerbahçe’nin uyuşuk hali devam etti. Pelkas girdi, önce sol kanada, sonra takıma bir hareket getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler