Hokey yıldızı, Paris Olimpiyatları'nda yer alabilmek için parmağını kestirdi!

Aleyna Gürgen
26.07.2024 - 11:25 | Son Güncellenme: 27.07.2024 - 10:48

Çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, Paris 2024'te yer alabilmek için iki hafta önce kırılan parmağının kaynamasını beklemek yerine kestirme kararı aldı.

Hokey yıldızı, Paris Olimpiyatları'nda yer alabilmek için parmağını kestirdi!

Çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson aldığı karar ile spor camiasında adeta şok etkisi yarattı. Avusturalyalı sporcu kırılan parmağının kaynamasını bekleyecek zamanı olmadığı için parmağını kestirdi.

Dawson antrenmanda parmağını kırdı

Avusturalyalı çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, olimpiyat hırsı ile şaşkına çevirdi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer almak isteyen 30 yaşındaki sporcunun iki hafta önce Perth'teki bir antrenman sırasında sağ el parmağını kırdı.

Olimpiyatlar için parmağını kestirdi

Doktorların kırık parmağın iyileşmesinin aylar sürebileceğini belirtmesinin ardındansa Matt Dawson'dan yeni bir hamle geldi. Olimpiyatlarda yer almak isteyen çim hokeyi oyuncusu kırılan parmağını eklem yerinden kestirdi.

Dawson sakatlığından 16 gün geçmesinin ardından Cumartesi günü Arjantin'e karşı takımı ile sahada yer alacak.

İlgini Çekebilir
Paris'te açılış zamanı! Olimpiyat oyunları tarihinde bir ilk...
Habere Git

"Bir parmağı eksik yaşayabilirim"

Matt Dawson eşine dahi söylemeden parmağının kesilmesini onayladı. Çok düşünmeden böyle bir karar aldığını belirten Dawson, "Bu belki de kariyerimin son Olimpiyatı olacak. Hayatımın kalan kısmında bir parmağı eksik yaşayabilirim. Aldığım karardan dolayı asla pişmanlık duymuyorum" dedi.

Dawson neredeyse bir gözünü kaybediyordu

Dawson'ın ciddi bir sakatlık yaşaması ilk kez olmuyor. 2018 Commonwealth Oyunları öncesinde bir hokey sopasıyla vurulması sonucu neredeyse bir gözünü kaybediyordu. O turnuvada altın madalya kazanan ve Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Matt Dawson, Avustralya için oynamaya devam etmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler