(ÖZET) Hollanda - ABD maç sonucu: 3-1

Orhan Gülek
03.12.2022 - 19:38 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 20:02

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın son 16 turu mücadelesinde Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri'ni 3-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

(ÖZET) Hollanda - ABD maç sonucu: 3-1

AJANSSPOR - HABER

Hollanda ile ABD, 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldi. Khalifa Stadı'nda oynanan heyecan dolu maçta A Grubu'nu lider bitiren Hollanda, ABD'yi 3-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Avrupa devi, Arjantin-Avustralya eşleşmesinin galibiyle 9 Aralık'taki çeyrek finalde kapışacak. 

Portakallardan ilk yarı iki gol

Karşılaşmanın 10. dakikasında Hollanda'da Depay, Turner'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son dakikalarında ise Portakallar'da Blind, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

Haji Wright, takımını umutlandırdı

Maçın 76. dakikasında ABD, farkı 1'e indirdi. ABD'nin Antalyasporlu futbolcusu Haji Wright, meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı ve takımını umutlandırdı.

Dumfries, skoru tayin etti

Maçın 81. dakikasında ise ABD gol ararken Hollanda farkı yeniden 2'ye çıkardı. Hollanda'da Dumfries, kaleye yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve skoru tayn etti: 3-1

Wout Weghorst, uzatmalarda oyuna girdi

Karşılaşmada ABD'nin Antalyasporlu futbolcu Haji Wright, 67. dakikada oyuna dahil olurken Hollanda'da Beşiktaşlı Wout Weghorst, uzatma dakikalarında süre aldı.

Hollanda maç kaybetmiyor

Bu sonuçla Louis van Gaal'la birlikte çıkışa geçen Hollanda, tüm turnuvalar dahil; oynadığı son 19 maçı da kaybetmedi.

Senin için hazırladığımız haberler