Trabzonsporlu Ahmetcan Kaplan, Ajax'a Mı Transfer Oluyor?

İsa Kethüda
09.08.2022 - 17:34 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 09:05

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor forması giyen Ahmetcan Kaplan, Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax'a transfer olmak üzere.

Trabzonsporlu Ahmetcan Kaplan, Ajax'a Mı Transfer Oluyor?

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax, Trabzonspor'un genç savunma oyuncusu Ahmetcan Kaplan'ı kadrosuna katmak üzere...

Perr Schuurs'un yerine Ahmetcan Kaplan

Telegraaf nl sitesinde yer alan habere göre; Ajax'ın, İtalya'ya transferi gündemde olan Perr Schuurs'un takımdan ayrılması durumunda yerini Trabzonspor'dan genç yetenek Ahmetcan Kaplan ile dolduracağı belirtildi.


Perr Schuurs'u İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Torino, Bologna ve üçüncü bir takım istiyor. Oyuncu için yapılan teklif bonuslarla beraber 12 milyon Euro. Buradan gelecek para ile Ajax'ın Ahmetcan Kaplan'ı kadrosuna katacağı öğrenildi.

10 milyon Euro

Haberde, Hollanda ekibinin genç oyuncuyu kadrosuna katabilmek için 10 milyon Euro'yu gözden çıkarması gerektiği ifade edildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından; Trabzonspor'un Ajax'la 10 milyon Euro bonservis bedeli sonraki satıştan %15 pay karşılığında anlaşma sağladığı, ayrıca Ahmetcan Kaplan'la da 5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Trabzonspor kariyeri

Bordo-mavili takımla olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam eden 19 yaşındaki savunma oyuncusu, söz konusu çıktığı 20 maçta 2 gol ve 2 asist kaydetti. 

Trabzonspor'un altyapısında futbola başlayan genç oyuncu Milli Takım'ın U16, U17, U19 ve U21 kategorilerinde de görev yaptı.

Pique, Ahmetcan Kaplan'a yatırım yapmıştı

Bilindiği üzere, Barcelona'nın yıldızı Gerard Pique de, NFT (Non Fungible Token)'de Trabzonspor'un genç stoperi Ahmetcan Kaplan'ın kartına yatırım yapmış, İspanyol oyuncu 194 Euro'yu gözden çıkarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler