Hollanda GP'de pilotları, sis bombası bekliyor!

Orhan Gülek
02.09.2021 - 22:21 | Son Güncellenme: 02.09.2021 - 23:56

35 yıl aradan sonra Formula 1 takvimine geri dönen Hollanda Grand Prix'sinde taraftarlar, tribünleri tamamen turuncu dumana boğmaya hazırlanıyor.

Hollanda GP'de pilotları, sis bombası bekliyor!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

1985'ten sonra ilk defa bu sene Formula 1'e ev sahipliği yapacak olan Hollanda'da heyecan dorukta. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışına ev sahipliği yapacak olan Hollanda'da F1 taraftarları, pilotları turuncu sis bombalarıyla karşılamaya hazırlanıyor.

Hollanda'da bulunan 4252 kilometrelik Circuit Park Zandvoort pistinde 72 tur üzerinden düzenlenecek yarış öncesi F1 pilotları şimdiden Hollandalı taraftarların çıkaracakları sis dumanından rahatsız duymaya başladılar.

Motorsport'un haberine göre  bazı F1 pilotları, taraftarlardan aşırı kokan bu dumanları azaltmalarını istediğini yazdı.

Schumacher: "Çok kötü kokuyor"

Konuyla ilgili efsane Alman pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, Hollandalı taraftarların şimdiden şehri turuncu sise boğmasını eleştirdi.

Haas pilotu Schumacher "Herkes bu yarış için sabırsızlanıyor. Büyük destek var. Ancak umarım Spa'daki gibi çok fazla dumana sebep olmazlar çünkü orada hepsi piste geldi. O duman, aynı zamanda çok kötü kokuyor. Koku her zaman kokpite giriyor. Bu yüzden, lütfen bu dumanı minimum seviyede tutun." şeklinde konuştu.

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel de dumana dikkat çekti ancak onları desteklediğini ve çok fazlasını tadabileceğini söyledi.

Ricciardo: "Pistin çoğu zaman dumanla kaplı olacağını hissediyorum"

McLaren pilotu Daniel Ricciardo ise, "Hollandalılar... Onlar her zaman iyi zaman geçirmek için hazırlar. Seb, 'Turuncuyu tadacağını' söyledi ve onun tam olarak ne demek istediğini anladım. Pistin tamamının işaret fişeği tabancalarıyla çoğu zaman dumanla kaplı olacağını hissediyorum." dedi.

2021 Hollanda Grand Prix'sine %67 kapasitede seyirci 

Hollanda, 2020 yılındaki yarışı iptal etmişti ve bu yıl tam kapasite ile Hollanda Grand Prix'sine ev sahipliği yapmayı umuyorlardı. Normalde yarış Mayıs ayında yapılacaktı fakat seyirci şansını artırmak için Eylül ayına alındı.

Organizatörler 105 bin taraftarın katıldığı bir "festival" hedeflese de, COVID-19 nedeniyle bu hedefe ulaşılamamış olacak.

Hollanda hükümeti, daha önce yaptığı açıklamada, spor etkinliklerinde tam kapasitesinin yalnızca 3'te 2'si oranında seyirci alınabileceğini duyurdu.

Hollanda Grand Prix yayın programı

  • 1. Antrenman Turları 

3 Eylül Cuma,
TSİ 12.30-13.30

  • 2. Antrenman Turları

3 Eylül Cuma,
TSİ 16.17.00

  • 3. Antrenman Turları

4 Eylül Cumartesi,
TSİ 13.00-14.00

  • Sıralama Turları

4 Eylül Cumartesi,
TSİ 16.00-17.00

  • F1 Hollanda Grand Prix

5 Eylül Pazar,
TSİ 16.00-18.00

Formula 1 Hollanda Grand Prix'si hangi kanalda yayınlanacak?

Dünyanın en çok izlenen motor sporu Formula 1, S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak izlenebiliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler