Hollanda için bir ilk! Hollanda - Letonya maçına kadın hakem atandı…

16.03.2021 - 21:26 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 21:29

Dış haberler… 27 Mart Cumartesi günü oynanacak Hollanda Letonya maçını Fransız Stephanie Frappart yönetecek. Bundan önce yine bir Letonya maçında görev alan Frappart, Hollanda için ilk olacak. 116 yıllık milli takım tarihinde hiç kadın hakemle karşılaşmayan Hollanda’da, Frappart ataması kadınların futboldaki mevcudiyetiyle ilgili öncü karar olabilir. İşte detaylar…

Hollanda için bir ilk! Hollanda - Letonya maçına kadın hakem atandı…

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dünya Kupası Elemeleri heyecanı devam ediyor. 27 Mart’ta Letonya ile evinde karşılaşacak olan Hollanda, 116 yıllık tarihinde bir ilki yaşayacak. Şimdiye kadar hep erkek hakemlerin kontrolünde müsabakalara çıkan portakallar, Stephanie Frappart atamasıyla alışılmışın dışına çıkacak. FIFA’nın sıklıkla görevlendirdiği Frappart, bundan önce yine bir Letonya maçında düdük çalmıştı.

Frappart, Ligue 1’de haftanın maçına atanmıştı

Şimdiye kadar 100’den fazla profesyonel müsabakada görev alan Stephanie Frappart, geçtiğimiz hafta sonu oynanan AS Monaco - Lille OSC maçını yönetmişti. 0-0 beraberlikle sona eren mücadeledeki performansıyla alkışları toplayan Frappart’a, bir görevde FIFA’dan geldi. Daha önce de Letonya maçını yöneten Frappart; bu kez Hollanda Letonya müsabakasında görevlendirildi.

Şampiyonlar Ligi’nin ilk kadın hakemi de O’ydu!

Stephanie Frappart, 20 Aralık 2020’de, UEFA tarafından Torino’daki Juventus - Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi müsabakasında görevlendirilmişti. Şampiyonlar Ligi’nde düdük çalan ilk kadın hakem olan FIFA kokartlı Frappart, bu kez Hollanda için bir ilk olacak!

Senin için hazırladığımız haberler