"Hollanda kulüplerinin korkmasına gerek yok! Türk takımlarının vizyonu yok"

04.10.2024 - 13:11 | Son Güncellenme: 04.10.2024 - 13:27

Son dakika | Hollandalı eski futbolcu Khalid Boulahrouz, UEFA Avrupa Ligi'nde Twente - Fenerbahçe maçının ardından Türk futbolunu yorumladı. İşte detaylar.

"Hollanda kulüplerinin korkmasına gerek yok! Türk takımlarının vizyonu yok"

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi Lig Aşaması 2'inci haftasında Hollanda ekibi Twente'ye konuk olan Fenerbahçe, kağıt üzerinde favori görüldüğü maçta beklentilerin altında kaldı. 1-0 geriye düşen temsilcimiz, deplasmanda 1-1 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrıldı.

Hollandalı eski futbolcudan çarpıcı açıklama

Futbolculuk kariyerinde AZ Alkmaar, Hamburg, Chelsea, Sevilla, Stuttgart, Sporting ve Feyenoord gibi önemli kulüplerde forma giyen Hollandalı eski futbolcu Khalid Boulahrouz, Twente - Fenerbahçe maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk futbolunu eleştirerek Türk takımlarının vizyona sahip olmadığını belirten Boulahrouz, Hollanda kulüplerinin Türkiye'nin önemli takımlarından korkmaması gerektiğini söyledi.

"Sürekli farklı oyuncular, farklı teknik direktörler..."

Boulahrouz, "Türk takımlarının pek aşığı değilim! Hollanda kulüplerinin Türkiye'nin en iyi kulüplerinden korkmasına gerek olmadığına inanıyorum! Genelde Avrupa'da başarısız olmuş büyük futbolcuları transfer ederler. Ve bir de büyük bir ismi olan teknik direktör alırlar. Her yıl bir şeyleri değiştirirler. Sürekli farklı oyuncular, farklı teknik direktörler..." dedi.

"Kesinlikle bir vizyonları yok"

Sözlerine devam eden Boulahrouz, "Kesinlikle bir vizyonları yok. Bu davranışlardan pek hoşlanmıyorum. Bu tür kulüplere karşı kazanabileceğiniz bir şeyler kesinlikle var" ifadelerini kullandı.

Kadro değerinde büyük fark

Dün akşam oynanan Twente - Fenerbahçe maçının ardından iki takım arasındaki kadro değeri dikkat çekti. Transfermarkt verilerine göre kadro değeri 231.35 milyon Euro olan Sarı-Lacivertliler, sadece 68.78 milyon Euro'luk değere sahip olan Twente karşısında etkin olamadı. Hollandalıların ortaya koyduğu oyun beğeni toplarken, Jose Mourinho ve öğrencilerinin sahada sergilediği performans eleştirildi.

Senin için hazırladığımız haberler