Hollanda'da yolda kalan Hamilton: "Dünyanın sonu değil"

Orhan Gülek
03.09.2021 - 22:50 | Son Güncellenme: 04.09.2021 - 00:18

Formula 1'de sezonun 13. yarışı Hollanda Grand Prix'si öncesi ikinci antrenman seansında yolda kalan Lewis Hamilton, iyimser.

Hollanda'da yolda kalan Hamilton: "Dünyanın sonu değil"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı Hollanda Grand Prix'si öncesi 1.  ve 2. antrenman seansları tamamlandı. İlk seansın lideri Mercedes pilotu Lewis Hamilton, ikinci seansta yarışı tamamlayamadı.

İkinci seans, kırmızı bayrakla durduruldu

16.00'da başlayan ikinci antrenman seansında henüz ilk turlarda Mercedes pilotu Lewis Hamilton, aracında güç kaybı yaşadı ve ikinci sektörde yolda kaldı. İngiliz pilot, araçta güç kaybı olduğunu söyledi ve Mercedes de hemen aracı durdurmasını istedi. Bunun üzerine seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Sorun; aracın yağ sistemi

Yarışa devam edemeyen son dünya şampiyonu Hamilton, aracının yolda kalmasının sebebi olarak yağ sistemindeki sorundan kaynaklandığını söyledi.

"Birinci antrenmanda kötü hissetmiyordum"

Konuyla ilgili seans sonrası açıklamada bulunan Büyük Britayalı pilot Hamilton "Bu sabah kırmızı bayrak nedeniyle sadece 20 dakika sürüş yapabildik.Doğal olarak bu bizi biraz zora sokuyor. Ancak Valtteri iyi bir sezon geçirmiş gibi duruyor ve umarım yarın bu zamanın birazını telafi edebiliriz. Birinci antrenmanda kötü hissetmiyordum. Bu seansa girerken bazı değişiklikler yaptık. Bu değişikliklerle bir tur atabildim. Bunların iyi mi kötü mü olduğunu anlamak çok çok zor. Ancak söylediğim gibi Valtteri birçok sürüş yaptı, uzun sürüşlerden çok veri analizimiz var. Birçok sürücü uzun sürüşlerini tamamladı." dedi.

Sebastian Vettel'in aracı da bir anda duman atmaya başladı

Hollanda Grand Prix öncesi genel olarak kazasız bir gün geçirildi ancak ilk seansta da Sebastian Vettel, güç ünitesinde sorun olduğunu söyleyerek, Lewis Hamilton ile birlikte aksilik yaşayan bir diğer pilot oldu. Alman pilot Vettel, pite gelirken, tekrar piste çıktığında motor bir anda güç kaybetmeye başladı ve Alman pilot, duman atan motorunu pit yolunun sonuna çekti.

36 yıl sonra Formula 1'e geri dönecek Hollanda Grand Prix'sinin sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek. 72 turluk yarış ise 5 Eylül Pazar günü aynı saatte başlayacak. S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Şu ana kadar Red Bull-Honda takımından Max Verstappen'in 6, Lewis Hamilton'ın (Mercedes) 4, Sergio Perez (Red Bull-Honda) ve Esteban Ocon'un (Alpine) ise birer yarış galibiyeti bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler