Hollandalılar Ahmetcan Kaplan'a hayran kaldı: Yeni bir Frank de Boer!

İsa Kethüda
03.03.2024 - 14:13 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 16:34

Hollanda Ligi takımlarından Ajax, sahasında Utrech ile karşı karşıya geldi. Ahmetcan Kaplan'ın forma giydiği maçta Hollanda devi sahasında hata yapmadı.

Hollandalılar Ahmetcan Kaplan'a hayran kaldı: Yeni bir Frank de Boer!

AJANSSPOR-HABER

Hollanda Ligi (Eredivisie) 24. hafta mücadelesinde Ajax, Johan Cruyff (Amsterdam) Arena'da Utrecht ile karşı karşıya geldi.

Ahmetcan Kaplan ilk kez 11'de başladı

Hollanda devinde forma giyen Trabzonsporlu eski futbolcu Ahmetcan Kaplan, Utrecht karşılaşmasına 11'de başladı. Başarılı savunma oyuncusu bu sezon ilk kez Hollanda devi ile bir maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika sahada kaldı.

Ahmetcan Kaplan hazırladı, Brian Brobbey tamamladı

Ajax mücadeleyi Brian Brobbey ve Kenenth Taylor'un attığı gollerle 2-0 kazanmayı başardı. Ajax'ta Brian Brobbey'in attığı golün hazırlayıcısı da Ahmetcan Kaplan oldu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Sergio Oliveira'dan flaş paylaşım! Kadro dışı bırakıldığı iddia edilmişti
Habere Git

Devyne Rensch kırmızı kart gördü

Ev sahibi ekipte 80 ve 83. dakikalarda sarı kart gören savunma oyuncusu Devyne Rensch kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

9.5 milyon Euro'ya transfer oldu

19 Ağustos 2022 tarihinde Trabzonspor'dan 9.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ajax'a transfer olan Ahmetcan Kaplan üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü Ajax A takımıyla maça çıkamamıştı.

Ajax performansı

21 yaşındaki savunma oyuncusu hazır olabilmek ve A takımda oynayabilmek için ilk olarak Ajax U21 takımında forma giydi. Burada 11 maça çıkan Kaplan 2 asistlik performans sergiledi. Başarılı savunma oyuncusu bu sezon toplamda 13 maçta sahaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldız için sürpriz iddia! 10 milyon Euro...
Habere Git

Kees Kwakman, Ahmetcan Kaplan'a hayran kaldı

Hollandalı eski futbolcu ve şu anda ESPN'de yorumculuk yapan Kees Kwakman, Ahmetcan Kaplan'ın göstermiş olduğu performansa hayran kaldı.

"Ahmetcan Kaplan yeni bir Frank de Boer"

Kees Kwakman, "Ahmetcan Kaplan'ın yeni bir Frank de Boer olduğunu söylemek istiyorum. Bence bu yaşta çok iyi bir oyuncu. Evet sadece bir maçta ilk 11 başladı ama o gerçekten çok iyi. Sahada kendine ne kadar güvendiğini ve neler yaptığını görebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu sonuçla Ajax 39 puanla beşinci, Utrecht ise 32 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler