Hollandalılar VAR'ın yok olmasına yandı!

24.03.2021 - 20:54 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 00:35

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında A Milli Takımımız, Hollanda'yı konuk etti. 'Portakallar', ilk yarıyı şanssız geçiren taraf oldular. Mücadelede VAR sistemi kullanılmadığı için hakem Michael Oliver, Okay Yokuşlu'nun eline çarpan pozisyonda ve Hollanda'nın çizgiyi geçti mi tartışmasına neden olan pozisyonda devam kararı aldı. İşte detaylar...

Hollandalılar VAR'ın yok olmasına yandı!

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'de VAR-Video Yardımcı Hakem tartışması hiçbir Süper Lig maçında eksik olmuyor.

'Duble şansızlık oldu'

Okay'ın yer düşerken arkasında kalan ve görmediği bu topu ele çarpması pozisyonuna Hollandalı futbolcular itiraz etti. Ancak hakem, devamında gelişen atakta Burak Yılmaz'ın attığı golü geçerli saydı. Hollanda'da maçı yayınlayan kanalın spikeri "VAR'ın olmaması şansızlığımız" diyerek, bu golü yorumladı. Spiker, "VAR'ın bu maçta olmaması bizim şanssızlığımız. Sonrasında gol olması da duble şanssızlık oldu” dedi.

Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?

33. dakikada Okay Yokuşlu'ya yapılan hareketde maçın İngiliz hakemi Michael Oliver tartışmasız penaltıyı çaldı. VAR sistemi uygulanmadığı için bu pozisyon için de herhangi bir itiraz söz konusu olmadı. İlk devrenin son anlarında Hollandalı futbolcular toplarının çizgi geçtiğini iddia etse de yardımcısıyla göz göze gelen Oliver, "Devam" dedi.

VAR neden kullanılmıyor?

 Dünya Kupası elemelerine katılan tüm ülkelerin statyumları aynı standartlarda olmadığı için FIFA, bu aşamada VAR sistemini kullanmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler