"Hollanda'nın aldığı karar mükemmel"

25.04.2020 - 00:01 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 00:01

"Hollanda'nın aldığı karar mükemmel"

BtcTürk Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hikmet Karaman, Hollanda'nın ligi şampiyon ve küme düşme olmadan sonuçlandırmasını mükemmel bir karar olarak nitelendirdi.

A Spor'un canlı yayın konuğu olan Karaman, "Şu an dünya üzerinde hiçbir ülke maçların oynanması için bir karar veremez. Hollanda'yı görüyorsunuz, mükemmel. Almanya'da antrenmanlar başladı diye haber görüyoruz, oyuncular arasında 8-10 metre mesafe var. Araba ile geliyorlar duş almadan arabalara binip gidiyorlar. Bu göstermelik bir olay. Bu hastalığın kökünü kazımadan insanları tehlikeye atamazsınız. UEFA'nın derdi para, ekonomik baskılar. Şampiyonlar Ligi'ni başlatın, Avrupa Ligi'ni oynatın. Siz ligi oynayın, bitirin diyorlar" dedi.

"Oyuncuyu nasıl kontrol edeceksin?"

Oyuncuları kontrol etmenin zor olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Seyircisiz oynamamanın nedenlerinden biri insan sağlığından dolayı değil mi? Antrenmana çıkıyoruz, oyuncular yere düşüyor, yere basıyor, burnunu siliyor. Oyuncuyu nasıl kontrol edeceksin? Antrenmanlarda oyunculara bunları nasıl yaptıracaksın? Evimizde bugünlerde ne kadar dikkatliyiz? Hepimiz elimizi günde en az 10 kere yıkıyoruz, üstümüzü değiştiriyoruz" sözlerini kullandı.

"TFF net bir tarih vermiyor"

Hikmet Karaman'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Futbolda birliktelik, duygular, ekip çalışması çok önemli. Bir tenis oynamıyoruz. Bireysel çalışma yapmıyoruz. Yerli oyuncu var, yabancı oyuncu var. Hepsi farklı kültürün adamı. Bizim istemememize rağmen rağmen bazı yabancı oyuncular özel uçakla ailelerin yanına gittiler. Böyle bir durumda oyuncular sağlık açısından kendini garanti olarak görmüyorsa ne diyeceksin? Ne çekiyorsa yerli oyuncular, yerli teknik adamlar çekiyor. TFF şu tarihte başlayacak demiyor. Etkisi azalmaya başlarsa ligler oynanacak. Bazı ülkelerde duyuyoruz, tekrar geri geldi diyorlar. Bence tarih vermenin, varsayımlar üstünde konuşmayı komik buluyorum.

Geçen gün sosyal medyada şunu gördüm. 4-5 kişi yan yana geliyor ve bunları fotoğraflardan bulup ceza veriyorlar. Bu durumdayken 8-9 kişi futbolcuyu nasıl aynı odaya koyacaksın. Temasın bu kadar olduğu sporda nasıl yan yana getireceksin.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler