Honda, Formula 1'e Geri Dönüyor! Red Bull ile Olan Sözleşme...

Akın Ungan
28.01.2022 - 22:24 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 22:28

Honda, Formula 1’den çekilme kararı almıştı. Fakat yaptığı plan değişikliğiyle 2025’e kadar Red Bull’a motor tedarik etmeye devam edecek. İşte detaylar...

Honda, Formula 1'e Geri Dönüyor! Red Bull ile Olan Sözleşme...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geliştirdiği motorlarla desteklediği takımlara sayısız şampiyonluk kazandıran Honda, yeni stratejileri doğrultusunda geçtiğimiz yıl F1’e veda etmişti. 2021 yılında Max Verstappen ile şampiyon olduktan sonra sporla ilgili tüm faaaliyetlerini sonlandırmıştı. Ancak 2022 yılında Honda’nın Red Bull ile olan işbirliği tamamen sona ermeyecek.

Honda, 2022’de Red Bull’a destek vermeye devam edecek.

Bu yıl Red Bull ve Alpha Tauri’nin kullandığı motorları, Honda üretecek. Ayrıca E10 yakıt kullanılabilecek şekilde düzenlenen motorlara güncellemeler getirilerek, performansı arttırılacak. 2022 sonunda ise Honda ile Red Bull arasındaki anlaşmanın son bulması planlanıyordu. Bu da 2023 yılında Red Bull Powertrains’in tek başına kalması anlamına geliyordu.

Planlar değişti, Honda 2026’ya kadar...

Motorsport.com’un haberine göre, Red Bull’un danışmanı Helmut Marko; Red Bull’un planlarının değiştiğini ve 2026’daki yeni kurallara kadar tüm motorların Honda tarafından üretileceğini açıkladı.

Autorevue dergisine açıklamalarda bulunan Helmut Marko, başlangıçta düşündüklerinden tamamen farklı bir çözüm bulduklarını, motorların üretiminin 2022’ye kadar değil, 2025’in sonuna kadar Japonya’da üretileceğini ve bu açıdan onlara dokunmalarına gerek kalmadığını söyledi. Marko, “Bu aynı zamanda fikri mülkiyeyin hala Honda’ya ait olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bu durumun 2026 için de önemli olduğunu söyleyen Helmut Marko, Red Bull Powertrains’in yeni kurallarla, spora yeni katılan bir marka gibi olacağını belirtti. Ayrıca Marko, Honda’nın perde arkasında olmaya devam etmesinin pek çok riski azaltacığını kaydetti.

Honda’nın eski F1 Patronu, Red Bull Powertrains’te

Çarşamba günü bildirildiği üzere, eski Honda F1 direktörü Masashi Yamamoto, Red Bull ve Honda arasındaki köprüyü kurmak ve ortaklar arasındaki bağlantıyı daha da genişletmek için Red Bull Powertrains’e geçti.

Senin için hazırladığımız haberler