Brezilya ekibi Bahia'nın otobüsüne patlayıcı maddeyle saldırı!

25.02.2022 - 08:34 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 11:27

Brezilya ekiplerinden Bahia'nın maç öncesi takım otobüsüne saldırı gerçekleşti. Saldırı anında bazı oyuncular yaralanırken Süper Lig'in eski golcüsü Hugo Rodallega da otobüsteydi.

Brezilya ekibi Bahia'nın otobüsüne patlayıcı maddeyle saldırı!

Brezilya'da Bahia ile Sampaio Correa arasındaki kupa maçından önce korku dolu anlar yaşandı.

Otobüse patlayıcı atıldı

Bahia kafilesi maç için kendi stadına giderken Fonte Nova Stadyumu'nun yakınlarında takım otobüsüne patlayıcı atıldı. Süper Lig'in eski golcüsü Hugo Rodallega da kafiledeydi.

Kaleci Danilo'nun yüzüne şarapnel isabet etti

Otobüsün camlarında kırıklar meydana gelirken şoka uğrayan futbolcular korku dolu anlar yaşadı. Bazı futbolcular fiziksel yara alırken 33 yaşındaki kaleci Danilo Fernandes'in yüzüne şarapnel isabet etti. Fernandes ve saldırıdan etkilenen diğer futbolcular yakınlardaki hastaneye götürüldü.

Takım otobüsüne yönelik gerçekleşen saldırıda otobüse isabet etmeyen patlayıcılar da çevredeki araçlara zarar verdi.

Brezilya Serie A'da küme düşen Bahia'da bazı taraftarlar zaman zaman şiddetli ve yoğun tepkiler gösteriyordu.

Teknik direktör isyan etti: Neden böyle düşünüyorlar, neden böyle davranıyorlar?

Bahia teknik direktörü Guto Ferreira yaşananların ardından isyan etti.

"Şarapneller iki futbolcumuzu etkiledi. Danilo görme yetisini kaybetmek üzereydi. Şimdi hastanede ve tedavi oluyor. Bu aptalca bir şey. İnsanlar bu tür eylemlerin daha iyi performans sergilemeleri için futbolcuları korkuttuğunu düşünüyor. Neden böyle düşnüüyorlar, neden böyle davranıyorlar? Sorunlar bu şekilde çözülemez. Takım, Bahia'nın renklerine saygınlık ve profesyonellik adına maça çıkacak."

Rodellega'da otobüsteydi, maça çıkıp gol attı

Yaşananların ardından maçtan çekilmeyerek sahaya çıkan Bahia, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak bir üst tura yükseldi. Bahia'ya galibiyeti getiren golleri Danielzinho ve Hugo Rodallega kaydetti.

Süper Lig 'de 7 sezon geçiren ve Akhisarspor, Trabzonspor , Denizlispor formaları giyen 36 yaşındaki Kolombiyalı golcü Rodallega, 2021'de Bahia'ya imza atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler