"Hükmen mağlubiyeti destekleriz"

27.11.2020 - 09:55 | Son Güncellenme: 27.11.2020 - 10:06

Türkiye Futbol Federasyonu, koronavirüs salgını sebebiyle maça çıkamayacak takımların hükmen yenik sayılması önerisini Kulüpler Birliği ile paylaştı. Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un yöneticilerinden Hakkı Çelikel, hükmen yenilgi tartışmaları, kadro dışı kalan Cueva'nın durumu ve hedeflerini anlattı. Hükmen yenilgi kararını destekliyorlar mı? İşte yanıtı...

"Hükmen mağlubiyeti destekleriz"

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, 10.hafta maçında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Malatyaspor’un basın sözcüsü Hakkı Çelikel, lig ve kupaki hedefleri ve kadro dışı bırakılan Cueva’nın durumunu değerlendirdi. Ayrıca Çelikel, hükmen yenilgi tartışmalarıyla ilgili olarak da fikrini paylaştı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hakkı Çelikel’in açıklamaları şu şekilde:

“Gaziantep FK’yı beğeniyorum, denk bir maç olur”

İlk olarak Gaziantep FK maçıyla ilgili hedeflerini anlatan Hakkı Çelikel, ”Bir her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. Gaziantep FK maçı da öyle olacak. Beğendiğim bir takım. Takım oyununu iyi oynuyorlar. Bence denk bir maç olur. Biz iyi oynayarak bu maçı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

“Kupada hedefimiz final oynamak”

Zor olanı başarmak gibi bir misyonları olduğunu hatırlatan Yeni Malatyaspor yöneticisi, ”Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynamak istiyoruz. Malatyaspor tarihine bir kupa katmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle herkes gibi biz de sıkıntılar yaşıyoruz. Kupada tur atladık. Rakipler giderek zorlaşacak. Ancak; zor olanı başarmak ve final oynamak istiyoruz” dedi.

Cueva’nın ilerleyen dönemlerde kadroya dönme durumu var mı?

Disiplinsiz davranışları sebebiyle teknik heyet tarafından kadro dışı bırakılan Cueva’nın durumuyla ilgili de konuşan Çelikel, “Cueva kadro dışı kaldı. Teknik ekibimizin görüşü çok önemli. Hocamızın raporu doğrultusunda kadro dışı kaldı. Biz herkesi kazanmak isteriz. Oyuncumuz motive olur, hatalarının farkına varırsa hocamız bu durumu tekrar değerlendirecektir. Biz oyuncularımızı kazanma taraftarıyız” ifadelerini kullandı.

“TFF işin içinden çıkamadığı için böyle bir karar istiyor”

Koronavirüs sebebiyle takımların maça çıkamayacak olması durumunda hükmen yenik sayılmasıyla ilgili tartışmalar için de Hakkı Çelikel fikrini açıkladı. Çelikel, bu kararı birçok takımın benimsemediğini ancak; işin içinden çıkılamazsa TFF’nin kararına saygı duyacaklarını şu sözlerle anlattı:

“Hükmen yenilgi konusu diğer kulüplerin de çok benimsemediği fikir. Sıkıştırılmış bir fikstür. Türkiye Futbol Federasyonu işin içinden çıkamadığı için böyle bir karar istiyor. Doğruluğu tartışılır. Ama ligin de bitmesi gereken bir tarih var. Çıkış yolunu bulmak gerek. Eğer bulunamıyorsa TFF’ye de saygı duymak gerek. Her takım maç oynamadan kaybetmek istemez.”

Senin için hazırladığımız haberler