Hükümet İstifa Diyen Galatasaraylılar'a Cumhurbaşkanına Hakaretten Soruşturma

Akın Ungan
17.03.2023 - 15:05 | Son Güncellenme: 17.03.2023 - 15:21

Galatasaray-Kasımpaşa maçında hükümet istifa sloganı atan Galatasaraylı taraftarlara Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açıldı. İşte tüm detaylar...

Hükümet İstifa Diyen Galatasaraylılar'a Cumhurbaşkanına Hakaretten Soruşturma

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda can kaybı olurken, afet bölgesine arama kurtarma ve insani yardım sevkinde yaşanan aksaklıklar hükümete tepkiye yol açtı. Bu tepki stadyumlarda da duyuldu.

Önce Fenerbahçe sonra Beşiktaş taraftarı istifa dedi

Önce Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Konyaspor ile oynadığı Süper Lig 23. hafta müsabakasında Sarı-Lacivertli taraftarlar hükümet istifa sloganları attı. Daha sonra bu tepki Beşiktaş tribünlerine de yansıdı ve Siyah-Beyazlılar, Antalyaspor ile oynanan erteleme maçında istifa tezahüratı yaptı.

Galatasaray taraftarı da katıldı

Bu tepkilerin ardından Galatasaray taraftarı da evinde oynanan ilk maçta hükümeti istifaya çağırdı. Kasımpaşa ile oynanan 25. hafta maçında Sarı-Kırmızılı taraftarlar "Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu, istifa ulan" tezahüratı yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe taraftarına "Hükümet istifa" cezası gelmeye başladı
Habere Git

Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma

Sözcü'nün haberine göre Galatasaraylı taraftarların yaptığı bu tezahüratın ardından kimliği tespit edilenlere Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıldı.

Fenerbahçe taraftarına da tebligat gelmişti

Hükümet istifa protestosunda bulunan Fenerbahçe taraftarı da Galatasaraylılar gibi mahkemelik olmuştu. Fenerbahçe taraftarı 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair kanun kapsamında seyirden men cezası aldı. Sarı-Lacivertliler'den birçoğu ellerine ulaşan tebligatları paylaştı.

Fenerbahçe'den ceza alan taraftara destek

Fenerbahçe, hükümet istifa protestosu nedeniyle seyirden men cezası alan taraftarlara destek olacaklarını açıkladı. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

İlgini Çekebilir
"FETÖ ile mücadele ederken iyiydik de 'Hükümet istifa' dediği için mi kötü olduk?"
Habere Git

"Fenerbahçemizin geçtiğimiz hafta sonu Arabam.com Konyaspor ile oynadığı maçta tribünlerde yaşanan bazı tezahüratlar sonrasında taraftarlarımıza 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair kanun kapsamında “spor müsabakalarını seyirden men” tebligatları gelmeye başlamıştı"

"40 Fenerbahçeli avukatla hukuki destek verilmektedir"

"Süreci yakından takip eden Kulübümüz, resmi akredite derneklerimizden biri olan Hukukçu Fenerbahçeliler Derneğimiz ile koordineli olarak çalışmalara başladı. Bu bağlamda ülke genelindeki 40 Fenerbahçeli avukatla hukuki destek verilmektedir"

"Taraftarlarımızın bizimle iletişime geçmelerini rica ederiz"

"Değerli taraftarlarımızın, kendilerine gelen tebligatlar ile ilgili hukuki sürecin takibi için aşağıda yer alan mail üzerinden bizimle iletişime geçmelerini rica ederiz"

Senin için hazırladığımız haberler