"Hükümet istifa"dan PFDK'ya Sevk Yok

28.02.2023 - 19:49 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 20:10

Son dakika | TFF, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı. "Hükümet istifa" protestosuna ceza verilmedi. İşte tüm detaylar.

"Hükümet istifa"dan PFDK'ya Sevk Yok

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) yapılan sevkleri açıkladı. "Hükümet istifa" tezahüratları nedeniyle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sevk edilip edilmeyeceği merak konusuydu. Beşiktaş, çirkin ve kötü tezahüratla saha olaylarından dolayı sevk edildi. Ama Fenerbahçe'ye herhangi bir sevk olmadı.

Fenerbahçe'nin sevk edilmemesi, "Hükümet istifa" tezahüratından ceza talebi yapılmadığı anlamına geliyor. CAS Hakemi Avukat Emin Özkurt, bugün yaptığı açıklamada bu tezahürat nedeniyle ceza beklemediğini açıklamıştı.

Beşiktaş, Antalya kalecisine yabancı madde attı

Beşiktaş'ın sevkine neden olan "çirkin ve kötü tezahürat"ın "Hükümet istifa" tezahüratını kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor ama siyah beyazlı taraftarlar, maç sırasında özellikle Antalyaspor kalecisine yönelik çirkin tezahüratta bulunmuş, plastik çakmak ve madeni para atmıştı ki sevk maddesinde bu cisimler de belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklaması
Habere Git

Cimbom ve Trabzon PFDK'da

Öte yandan Galatasaray da Trabzonspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle disipiline sevk edildi. Aynı maçtan ötürü Trabzonspor da saha olayları nedeniyle PFDK'ya verildi.

Beşiktaş "çirkin ve kötü tezahürat" ve yabancı madde atmaktan PFDK'da

TFF'den Beşiktaş hakkında yapılan açıklamada, "BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 26.02.2023 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FRAPORT TAV ANTALYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki rakip takıma yönelik “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve rakip takım oyuncusuna isabet edecek şekilde yabancı madde (plastik çakmak, madeni para, bardak su) atmaları suretiyle “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Galatasaray kötü tezahürat ve saha olaylarından sevk edildi

Galatasaray hakkında ise "GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 05.02.2023 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı, yasak getirenleri görevden alsın
Habere Git

Trabzonspor saha olaylarından PFDK'da

Bordo-Mavililer hakkında verilen karar şu şekilde açıklandı: "TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü’nün 05.02.2023 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"

Senin için hazırladığımız haberler