Hull City, 4 dakikada geri döndü! Abdülkadir Ömür...

Özgür Koç
14.02.2024 - 08:55 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 11:52

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Championship'in 32. haftasında deplasmanda Rotherham'ı 2-1 mağlup ederek play-off iddiasını sürdürdü.

Hull City, 4 dakikada geri döndü! Abdülkadir Ömür...

AJANSSPOR - HABER

Championship'in 32. hafta karşılaşmasında Hull City konuk olduğu Rotherham'ı 2-1 mağlup etti. Hull City'e deplasmanda galibiyeti getiren golleri 71. dakikada Cameron Humphreys (KK) ve 75. dakikada Noah Ohio kaydetti. Rotherham'ın tek golünü ise 4. dakikada Christ Junior Tiehi attı.

Ozan ikinci yarıda girdi, Abdülkadir yedek bekledi

Hull City'de milli futbolcumuz Ozan Tufan 68. dakikada Regan Slater'ın yerine oyuna dahil olurken, İngiliz ekibinin ara transferde Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Abdülkadir Ömür mücadeleyi yedek kulübesinde takip etti.

Stadı ayağa kaldırdı, gol savunmaya yazıldı

Öte yandan Hull City'ye maçta beraberliği getiren ik gol, istatistik kağıdına Rotherham stoperi Cameron Humphreys kendi kalesine attı olarak işlense de goldeki aslan payı, Hull City'nin 22 yaşındaki sol kanat oyuncusu Jaden Philogene'ye aitti. 

Philogene, 71. dakikada savunmasının hatasından kaptığı topta çalımların ardından müthiş rabona vuruşuyla topu filelere gönderdi. Ancak top kaleye ulaşmadan önce topun son olarak savunmaya çarptığı gerekçesiyle gol Cameron Humphreys'e yazıldı.

İşte o müthiş gol: 

   

Abdülkadir Ömür 3. maçında süre alamadı

Hull City'nin Acun Ilıcalı'nı özel uğraşları sonucunda devre arasında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı 24 yaşındaki milli futbolcu Abdülkadir Ömür ise 3. kez maç kadrosunda yer aldığı Hull City'de oyuna girme şansı bulamadı.  

Sarı siyahlı formayı ilk kez 10 Şubat'ta oynanan Swansea City karşılaşmasında 14 dakika giyebilen Abdülkadir, kadroda yer aldığı Millwall ve Rotherham maçlarında ise süre bulamadı. 

Ozan Tufan 22 dakika oynadı

Hull City'nin bir bakşa Türk futbolcusu Ozan Tufan ise Rotherham mücadelesinde son 22 dakikada oyuna dahil oldu. 2022 yılından yana formasını giydiği İngiliz ekibinde bu sezon 26 maça çıkan 28 yaşındaki milli futbolcu bu karşılaşmalarda 7 gol kaydetti. 

Hull City, play-off iddiasını sürdürdü

Bu galibiyetle puanını 48'e çıkaran sarı siyahlılar ligi de 7. sırada yer alarak play-off iddiasını sürdürdü. Rotherham ise 19 puanda ligde son sırada kaldı.

Hull City bir sonraki karşılaşmasında Huddersfield deplasmanına giderken, Rotherham evinde Watford'u konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler